Vijesti / Kultura

čestitka

Bosilj i Stričak čestitali Jakovljević na Nagradama hrvatskog glumišta

Bosilj i Stričak čestitali Jakovljević na Nagradama hrvatskog glumišta
HNK u Varaždinu

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu osvojilo je četiri nagrade.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj čestitao je intendantici Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu Jasni Jakoveljvić čestitku zbog nagrada koje je varaždinski HNK osvojio na Nagradama hrvatskog glumišta za 2021. godinu.

Vezana vijest:

Jasna Jakovljević nagrade hrvatskog glumišta Uspjeh varaždinskog HNK na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta, dobili četiri nagrade

- Obradovala me vijest da je Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu sinoć dobilo čak četiri prestižne Nagrade hrvatskog glumišta. Upućujem iskrene čestitke svima koji su pridonijeli uspjehu najbolje predstave Matijaš, grabancijaš, dijak Tituša Brezovačkog, posebno Krešimiru Dolenčiću za najbolju režiju i glumici Dei Presečki za najbolje glumačko ostvarenje mladih glumaca. Čestitam i Josipi Bilić za najbolje ostvarenje mladih umjetnika u kategoriji opere. Varaždinsko kazalište je središnja institucija kulture u našem gradu, nacionalno kazalište koje promiče kajkavštinu. Nadam se da će i ove nagrade motivirati sve odgovorne da daju svoj doprinos u osiguravanju uvjeta za uspješan rad kazališta te osvajanje još prestižnih nagrada – poručio je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Intendantici Jasni Jakovljević čestitao je i župan Anđelko Stričak.

- Izuzetno mi je drago zbog ovih nagrada koje samo potvrđuju kvalitetu i predani rad svih djelatnika Varaždinskog kazališta. Naše kazalište je oduvijek bilo rasadnik vrhunskih glumaca, u njemu su režirane značajne i atraktivne predstave, a posebno me veseli nagrada koju je osvojila mlada umjetnica Dea Presečki za ulogu Matjaša u odličnoj kajkavskoj komediji. Tom predstavom se svakako popularizira naša kajkavština. Čestitke svima te puno sreće i uspjeha u daljnjim aktivnostima – rekao je župan Stričak.

HNK u Varaždinu dobio je četiri nagrade: Za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji Drame nagrađena je predstava Matijaš, grabancijaš, dijak Tituša Brezovačkog u režiji Krešimira Dolenčića; Za najbolju režiju u kategoriji Drame nagrađen je Krešimir Dolenčić za režiju predstave Matijaš, grabancijaš, dijak Tituša Brezovačkog; Za najbolje glumačko ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina/ žene u kategoriji Drama nagrađena je Dea Presečki za ulogu Matiaša u predstavi Matijaš, grabancijaš, dijak; Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u kategoriji Opere nagrađena je Josipa Bilič za ulogu Pepeljuge u istoimenoj operi Julesa Massneta pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića u režiji Saše Anočića iz produkcije HNK u Varaždinu u suradnji s Muzičkom akademijom Zagreb.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!