Vijesti / Kultura

teatar u p4

U subotu u P4 gostuje predstava 'Memorija (svijeta) je puna'

U subotu u P4 gostuje predstava 'Memorija (svijeta) je puna'

Memorija (svijeta) je puna rad je autorice mlađe generacije Nikoline Rafaj, a u izvedbi KunstTeatra i Kazališne družine Kufer.

Predstava Memorija (svijeta) je puna zadnja je ovogodišnja predstava koja će igrati u sklopu tp4, programa P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu namijenjen promociji kulturnog sadržaja za mlade, odnosno izvedbama kazališnih predstava za mlade.

Memorija (svijeta) je puna rad je autorice mlađe generacije Nikoline Rafaj, a u izvedbi KunstTeatra i Kazališne družine Kufer.

- Predstava se bavi opsesijom dokumentiranja, željom za kontinuiranom povezanošću i strahom da ćemo nešto propustiti – u sukobu sa svijetom u kojem i eksterni diskovi ostaju bez memorije. Danas se svake minute na YouTube postavi gotovo 72 sata videomaterijala, što je skoro 12 godina sadržaja svakog tjedna, a naša se sjećanja pohranjuju u zrakopraznim prostorima, cloudovima. Različiti formati kojima informacija dolaze do nas rade na tome da nam uštede vrijeme, no gdje je to vrijeme koje tako silno želimo uštedjeti? Ako su sve informacije jednako glasne, što ćemo naposljetku čuti? Zapamtiti? Ili dopustiti da bude zaboravljeno? - pišu iz KunstTeatra.

Glume Lucija Dujmović, Iva Visković Križan i Paško Vukasović. Dramaturginja je Nina Bajsić, suradnica za pokret Nikolina Medak, kostimografkinja Ozana Gabriel, scenografkinja Katarina Perić, oblikovatelj zvuka i autor videoprojekcija Luka Gamulin, oblikovatelj svjetla Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentice produkcije Laura Pribanić i Hana Zrnčić Dim, dizajner Pavao Kuharić (Verlauf), a fotografkinja Karla Jurić.

Kako do karata?

Predstava Memorija (svijeta) je puna bit će izvedena na Sceni Gllugl u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu (Preradovićeva 4) s početkom u 20 sati.

Karte se mogu rezervirati putem e-maila [email protected] ili podići do petka, 3.12. u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u vremenu od 9 do 15 sati ili na dan predstave od 18 do 19 i 30. Ulaz je moguć uz Covid potvrde. Preporučena donacija za kartu iznosi 20 kuna.

Više o tp4

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u sklopu tp4 programa ove godine gostovale su predstave Medeja (Trećeprostor), Huligan (Mala scena), Marta i sedam strahova (KunstTeatar) i Cezar (Gllugl). Sve predložene dramske aktivnosti (gostovanja) obuhvaćale su teme koje su mladi stavili kao prioritet: mentalno zdravlje, ljubav, grupna pripadnost i stvaranje identiteta  nove generacije, pripadnost navijačkim skupinama i slično.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video