Vijesti / Kultura

glazba u kazalištu

Slovenski oktet danas nastupa u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu

Slovenski oktet danas nastupa u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu
Press

Repertoar im je iznimno raznolik. Sastoji se od skladbi od renesanse do narodnih pjesama svih naroda, od klasicizma i romanse do skladbi suvremenika

Slovenski oktet nastupit će u Varaždinu u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u srijedu 8. prosinca s početkom u 19:00 sati.

Slovenski oktet prvi je put zapjevao 1951. godine u Slovenskoj filharmoniji i od tada se smatra najreprezentativnijim slovenskim muškim vokalnim komornim sastavom. Osnovna misija okteta je očuvanje i obogaćivanje slovenske vokalne glazbe.

Repertoar okteta iznimno je širok i raznolik, jer se sastoji od skladbi od renesanse do narodnih pjesama svih naroda, od klasicizma i romanse do skladbi suvremenika, od kojih su mnoge napisane ili prilagođene baš za njega.

Naravno, posebnu pažnju posvećuje slovenskim pjesmama, kako narodnim, tako i umjetničkim, koje s posebnim entuzijazmom predstavlja na domaćim koncertnim pozornicama, a rado je nosi među svojim sunarodnjacima i ljubiteljima pjevanja diljem svijeta. U šest desetljeća djelovanja oktet je nastupio na gotovo svim važnijim domaćim i međunarodnim koncertnim pozornicama.

Ulaznice

Ulaz na koncert se ne naplaćuje, no obavezna je rezervacija besplatnih ulaznica na [email protected] te Covid potvrda za sve starije od 12 godina.

Više o Slovenskom oktetu možete pročitati i ovdje: https://www.slovenski-oktet.si/o-nas

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video