Vijesti / Kultura

Izbor ravnatelja kazališta

Kazališno vijeće za novu intendanticu HNK u Varaždinu predložit će Senku Bulić

Kazališno vijeće za novu intendanticu HNK u Varaždinu predložit će Senku Bulić
Grad Varaždin/Goran Stanzl/Pixsell

Evo odluke Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Krajem 2021. završio je natječaj za novog intendanta ili intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Natječaj za imenovanje raspisalo je Kazališno vijeće, a od predsjednika Vijeća Davora Matačića doznali smo čije su kandidature prihvaćene te koje su današnje odluke Kazališnog vijeća. 

U konačnom izboru za intendanticu bile su Sandra Malenica, Sofija Cingula i Senka Bulić. Potonju će Kazališno vijeće HNK u Varaždinu predložiti Gradskom vijeću kao novu intendanticu. 

Hoće li ona biti nova intendantica doznat ćemo na sjednici Gradskog vijeća u kojoj će se naći točka i glasanje o novoj intendantici, a to bi se najkasnije trebalo dogoditi kroz četrdesetak dana. 

Senka Bulić (57) je kazališna, filmska i televizijska glumica te kazališna redateljica iz Splita. Prije 20 godina osnovala je privatno kazalište 'Hotel Bulić', a iza nje su brojne uloge u filmu, kazalištu i na televiziji. 

Foto: Sandra Simunovic/Pixsell

Kazališno vijeće čine Davor Matačić (predsjednik), Jagoda Kralj Novak (zamjenica predsjednika), Monika Rusak, Robert Plemić i Hana Hegedušić

Podsjećamo, dosadašnja intendantica Jasna Jakovljević podnijela je ostavku na mjesto intendantice na kojem se nalazila od 2006. godine. Njezin mandat završit će ranije, točnije s 28. veljače 2022., ali ona sa svojih navršenih 69 godina ne odlazi u mirovinu, već će postati savjetnica za kulturu varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video