Vijesti / Kultura

HNK U VARAŽDINU

REPOVI NAKON IZBORA INTENDANTICE Čačić prozvao Kazališno vijeće, evo što kaže Vjeran Ježek

REPOVI NAKON IZBORA INTENDANTICE Čačić prozvao Kazališno vijeće, evo što kaže Vjeran Ježek
Dejan Henčić, Varaždinski.hr

Problem je nastao zbog prijave odbijene iz formalnih razloga.

Iza izbora novog intentanda Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu ostali su neki repovi. Podsjetimo, Kazališno vijeće je nakon provedenog natječaja izabralo Senku Bulić, a tu odluku sada mora potvrditi Gradsko vijeće Grada Varaždina.

Vezana vijest:

senka bulić Izbor ravnatelja kazališta Kazališno vijeće za novu intendanticu HNK u Varaždinu predložit će Senku Bulić

Jučer je na okolnosti provedbe natječaja reagirao predsjednik Reformista Radimir Čačić. On je, govoreći za VTV Televiziju, izrazio negodovanje zbog načina na koji je odbačena prijava na natječaj jednog od kandidata, a riječ je bila o Vjeranu Ježeku

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na natječaj se javio jedan Reformist koji je docent na Konzervatoriuj u Münchenuu, vrhunski znanstvenik i čovjek iz kulture. Njega su odbacili u prvom koraku natječaja jer kao nije imao potpunu dokumentaciju. Mislim, to je glupost. Nisu ga trebali izabrati, ali ne možeš ga odbaciti zbog gluposti - kazao je Čačić.

Vezana vijest:

kazalište čačić predsjednik reformista Čačić o HNK i reviziji: 'Potjerali su jednu uspješnu osobu, a Reformista odmah odbacili'

Vjeran Ježek je, kao što je naveo Čačić, član Reformista, a bio je i kandidat za gradonačelnika Lepoglave na proteklim lokalnim izborima, dobio je 8,22 posto glasova. Akademski je glazbenik, sveučilišni profesor u Münchenu, a završio je studij u Zagrebu, potom u Innsbrucku u Austriji te magistarski studij u Münchenu. Posljednjih nekoliko godina radi kao glavni kulturni menadžer u njemačkoj tvrtki 'Kulturgipfel Menagement' iz Münchena. Savjetnik je vlade Bavarske za kulturu i visoko školstvo, a u Hrvatskoj je aktivan po pitanju seminara, vođenja festivala i privatnih glazbenih akademija.

Kako doznajemo, njegova prijava na natječaj za odabir intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu odbijena je iz formalnih razloga, i to stoga što nije priložio kopiju diplome ovjerenu kod javnog bilježnika, nego prijevod diplome koju je ovjerio sudski tumač. 

- U natječaju nije bilo navedeno od koga diploma studija mora biti ovjerena. Poslije natječaja su tvrdili da je mora ovjeriti javni bilježnik - iznosi Ježek detalje zbog čega je diskvalificiran iz natječaja.

Dodaje i da je konzultirao Ministarstvo kulture i medija te da ima usmeni odgovor pravne službe u kojem se kaže da je takva odluka Kazališnog vijeća bila neispravna te da je njegova molba trebala biti uzeta u razmatranje.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video