Vijesti / Kultura

odlazak iz hnk

Jakovljević o odlasku iz HNK: 'Počelo se uništavati sve u što sam vjerovala'

Jakovljević o odlasku iz HNK: 'Počelo se uništavati sve u što sam vjerovala'
Varazdinski.hr

Uskoro bivša intendantica HNK u Varaždinu navodi da još nije donijela odluku o tome hoće li postati savjetnica gradonačelnika Bosilja...

Jasna Jakovljević završit će svoju ulogu intendantice Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu s posljednjim danom veljače ove godine, nakon što je 16 godina provela na toj poziciji.

Krajem prošlo godine dala je ostavku na mjesto intendantice. Njezina ostavka kulminirala je nakon višemjesečne sage u kojoj se vidjelo negativno izvješće gradske revizije poslovanja HNK u Varaždinu, nova sezona započela je s tek u prosincu, a i glumci su digli svoj glas...

Od ožujak bi trebala postati savjetnica za kulturu gradonačelnika Nevena Bosilja, a za Jutarnji list ispričala je svoju stranu priče.

Naglasila je da se za ostavku odlučila kada je shvatila da ne postoji drugi izlaz situacije. Navodi da je sve počelo još u srpnju s novim sastavom Kazališnog vijeća koji su joj željeli 'nešto naći da je se tako prisili na ostavku'.

- Danas je dovoljno malo da bi se nekoga ocrnilo, na žalost, no do zadnjega sam imala potrebu braniti prvenstveno ustanovu, a onda i svoj rad, ali uvijek postoji jedna crta u životu iza koje ne ide, koliko god znali da ste u pravu. I tada sam odlučila sama sebi potpisati ostavku jer se počelo uništavati u sve što sam vjerovala i sve što sam radila i shvatila sam da se ne misli stati – kazala je za Jutarnji list.

Ispričala je da je angažirala nezavisnu reviziju 'Uhy Rudan d.o.o. za porezno savjetovanje i reviziju' koje nije ustanovilo veće nepravilnosti koje spominje gradska revizije te da sada mirno može otići iz Varaždina.

Komentirala je i rad Ozrena Prohića i Ive Hraste Sočo u Kazalištu.

Rekla je da je Prohić njezin dugogodišnji suradnik s kojim je gradila program i koji je koristio svoje znanje da bi kazalište prosperiralo, a Hraste Sočo je dala svoj doprinos u glazbeno-scenskom programu. Jakovljević je kazala da su dobivene nagrade najbolji dokaz da je ispravno radila.

Naglasila je da još nije donijela konačnu odluku da će i nakon 28. veljače ostati u Varaždinu. Istaknula je da bez obzira na godine, ima još neke ponude za posao pa da će dobro razmisliti u što će se upustiti, kazala je za Jutarnji list. 

Cijeli intervju pročitajte ovdje

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video