Vijesti / Kultura

Hrvatsko narodno kazalište

Helena Minić Matanić nova je članica ansambla HNK: 'Super je surađivati sa suprugom, samo da nije prečesto'

Helena Minić Matanić nova je članica ansambla HNK: 'Super je surađivati sa suprugom, samo da nije prečesto'
Matija Habljak/Pixsell

Zagrebačka glumica premijeru u HNK u Varaždinu imat će u 'Bogovima', predstavi koju režira njezin suprug Dalibor Matanić.

Helena Minić Matanić od prošlog je tjedna nova članica glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Odmah nakon potpisivanja ugovora s intendanticom Senkom Bulić renula je na novi projekt varaždinskog kazališta, a radi se o predstavi 'Bogovi/Funny Games' u režiji Dalibora Matanića.

Premijera nove predstave, prve u mandatu Senke Bulić, planira se za 25. svibnja.

Za Gloriju je rekla sljedeće:

- Nedavno sam rekla na jednoj kavi da je super surađivati sa suprugom, samo da nije prečesto – kazala je te dodala da se sada poklopilo da glumi u predstavi koju on režira jer je suradnja nove intendantice i Dalibora dogovorena prije nego se Minić Matanić pridružila ansamblu.

- Činilo mi se, negdje duboko u meni, da mi se ovako lijepe stvari više neće događati. Da više neću dobivati ovakve prilike - priznaje dvostruka dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta.

Intendantica Bulić dobro poznaje rade Minić Matanić jer je s njom radila 2018. godine na projektu prema motivima 'Trilogije o Kurlanima' Mirka Božića, a predstavu 'Kurlani' režirala je upravo Bulić.

U predstavi 'Bogovi' nastupaju članovu ansambla HNK u Varaždinu: Helena Minić Matanić, Hana Hegedušić, Marko Cindrić, Karlo Mrkša, Elizabeta Brodić, Beti Lučić i Robert Plemić.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video


Vezani članci