Vijesti / Kultura

potpisan ugovor s gradom

NOVA NAMJENA Prostor nekadašnje gradske knjižnice nosit će ime Petra Večeka

NOVA NAMJENA Prostor nekadašnje gradske knjižnice nosit će ime Petra Večeka

Na prostoru nekadašnje gradske knjižice sada će se odvijat radionice, tribine, čitaće probe...

U varaždinskom Kazalištu danas je potpisan Ugovor o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine – zgrade kazališta HNK Varaždin radi obavljanja kazališne djelatnosti.

U dvorani nekadašnje knjižnice koja će sada nositi ime poznatog varaždinskog redatelja i nekadašnjeg intendanta Petra Večeka, ugovor su potpisali intendantica kazališta Senka Bulić i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Bosilj je istaknuo da će se u ovom prostoru odvijati novi sadržaji.

- Sada će cijela zgrada Kazališta, koju je prije 149 godina izgradio Helmer, konačno kompletno biti dana kazalištu na upravljanje. U ovoj dvorani gdje smo sada potpisali ugovor i koja će nositi ime poznatog intendanta i redatelja Petra Večeka, odvijat će se novi sadržaji, a to će biti jedan novi impuls našem Hrvatskom narodnom kazalištu – rekao je Bosilj.

Intendantica Bulić zadovoljna je dobivenim prostorom. 

- Jako mi je drago i velika mi je čast da smo dobili ovaj prostor na upravljanje koji nam omogućava neke nove kreativne sadržaje poput tribina, radionica i čitaćih proba. Koliko god se zgrada kazališta čini velika, uvijek nam nedostaje prostora. Mi imamo velike planove za sve naše prostore, tako i za otvorenje nove scene Rogoz. Želimo okupiti sve građane oko kazališta, da oni sudjeluju u kreiranju naših sadržaja. Zahvaljujem se gradonačelniku Bosilju i Gradu Varaždinu što napokon imamo objedinjene sve prostore i što u njima možemo početi stvarati veliki kreativni prostor - kazala je Bulić. 

Zgrada HNK u Varaždinu ima ukupno 2027 metara kvadratnih prostora i ima svojstvo nepokretne kulturne baštine Republike Hrvatske.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video