Vijesti / Kultura

GLAZBENA ŠKOLA

Katarina Krpan predstavila nosač zvuka 'J. S. Bach: Dvoglasne i troglasne invencije'

Katarina Krpan predstavila nosač zvuka 'J. S. Bach: Dvoglasne i troglasne invencije'
Glazbena škola u Varaždinu

U Glazbenoj školi...

Drugog dana Međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix poznata zagrebačka umjetnica i pijanistica Katarina Krpan varaždinskoj je publici predstavila svoj CD „J. S. Bach: Dvoglasne i troglasne invencije“ s poznatim skladbama edukativne namjene koje stoljećima nadahnjuju glazbene i glasovirske pedagoge, ali i reproduktivne glazbene umjetnike. Invencije je moguće promatrati pojedinačno i za pedagoške, instruktivne namjene, ali i u cjelini, na način vrhunski oblikovane umjetničke skladbe.

Katarina Krpan zarana se uvrstila među vodeće hrvatske koncertne umjetnike priredivši niz zapaženih recitala, nastupa uz simfonijske i komorne orkestre te večeri komorne glazbe. O njezinu nemalom međunarodnom ugledu svjedoče pozivi renomiranih festivala kao i brojni koncerti održani u velikim glazbenim središtima Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Afrike. Pored nastupa ostvarenih uz pratnju Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a, koncertirala je i s brojnim inozemnim orkestrima. Na koncertnom podiju nastupala je pod vodstvom najistaknutijih hrvatskih dirigenata, ali je u domovini i svijetu isto tako surađivala s inozemnim dirigentskim uglednicima. Zavidan tonski arhiv Katarine Krpan sadrži brojne studijske snimke ostvarene za najznačajnije hrvatske, švicarske i talijanske radio-televizijske kuće, ali i nekoliko kompaktnih ploča realiziranih za domaće i inozemne diskografske etikete. U dosadašnjoj aktivnosti glazbenica je uz intenzivnu umjetničku karijeru u zemlji i inozemstvu razvila i onu pedagošku te pokazala izrazit smisao za odgoj mladih glazbenika, posebno posvećujući pozornost njihovu sveobuhvatnom obrazovanju.

Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai & Murai Grand Prix traje do nedjelje 15. svibnja 2022. godine kada će se održati završni koncert i svečana podjela nagrada pobjednicima natjecanja. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 18.00 sati, a svi koji neće biti u mogućnosti prisustvovati koncertu, koncert će moći pratiti na službenoj YouTube i Facebook stranici Glazbene škole u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!