Vijesti / Kultura

zlatna krila

Karlo Mrkša osvojio je Zlatna krila, pobijedio 'Vicem o Sizifu'

Karlo Mrkša osvojio je Zlatna krila, pobijedio 'Vicem o Sizifu'
Dejan Rakita/Pixsell

Na natječaj za ovaj festival pristiglo je dvadeset monodrama, a šest ih je izvedeno.

Dodjelom nagrada završio je 2. Zagrebački festival monodrame, a laureat je Karlo Mrkša. Pripala mu je novčana nagrada i statua Zlatna krila, rad Dimitrija Popovića. Na natječaj za ovaj festival pristiglo je dvadeset monodrama, a šest ih je izvedeno.

Sve ih je gledao tročlani stručni žiri: glumica Branka Cvitković, profesorica Vesna Muhoberac i književnik Dubravko Jelačić Bužimski. Odlučili su da je nagradu zaslužio glumac Karlo Mrkša za monodramu "Vic o Sizifu", redatelja Ivana Planinića i dramaturginje Ivane Vuković, u produkciji Umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatar. O njegovoj izvedbi monodrame koja se temelji na mitu o Sizifu glumica Branka Cvitković istaknula je kako je ona dokaz stare teze da je važno imati talent i strast te dodala kako se nada da će mladom glumcu Zlatna krila donijeti nove uzlete.

Sam Mrkša istaknuo je kako mu je drago da su se Zlatna krila dogodila baš na dvadesetu izvedbu monodrame, ali i da će ga ta nagrada zasigurno potaknuti da nastavi istraživati dramsku formu monodrame.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci