Vijesti / Kultura

simfonija na trgu

THE QUEEN SYMPHONY Na Korzu slijedi spektakl: 'U glazbi će uživati preko 2.000 ljudi'

THE QUEEN SYMPHONY Na Korzu slijedi spektakl: 'U glazbi će uživati preko 2.000 ljudi'
Varaždinski.hr

Na pozornici će nastupiti čak 230 izvođača – učenika Glazbene škole, Chorus angelicus i Glazbene škole Ravensburg.

U subotu, 18. lipnja 2022. godine od 20:30 na glavnom varaždinskom Trgu kralja Tomislava održat će se simfonijska izvedba 'The Queen Symphony' skladatelja Tolge Kashifa.

Ovo monumentalno djelo nastalo pod utjecajem britanske rock grupe Queen izvest će simfonijski orkestar i zbor Glazbene škole Ravensburg, Glazbena škola Varaždin i zbor Chorus Angelicus.

Vezana vijest:

glazbena korzo queen The Queen Symphony QUEEN SPEKTAKL NA KORZU Glazbena škola Varaždin 18. lipnja priprema svečani koncert

Danas je na Korzu održana konferencija za novinare na kojoj smo čuli više detalja o tome kako će izgledati cijeli svečani koncert te kako teku pripreme. 'The Queen Symphony' predstavili su Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole Varaždin, Dada Ruža, profesorica u Glazbenoj školi i gradonačelnik Neven Bosilj

- Radi se o ponajvećem projektu Glazbene škole. Žitelji Varaždina, Hrvatske, ali i okolnih zemalja dobro su upoznati s kvalitetom rada u našoj školi. Ta kvaliteta izražava se u fantastičnom uspjehu naših učenika. Naši učenici nastavljaju školovanje na najprestižnijim hrvatskim i svjetskim studijima i akademijama. Pojedini maturanti već sada imaju pozitivne rezultate na prijamnim ispitima na akademijima poput one u Manchesteru ili Berlinu - kazao je Matačić te nastavio: 

- Glazbena škola Varaždin izuzetno je bitna za grad, ali i državu. Imamo i najavu da će cijeli događaj u subotu snimati HRT. 'The Queen Symphony' je treći veliki projekt Glazbene škole Varaždin. Svi se sjećaju Genesis Suita i Carmine Burane, a ovo je samo nastavak tog rada. Posljedice pandemije još se osjećaju, probe su bile otežane i ovu školsku godinu. Naši učenici imat će priliku sudjelovati u jednom velikom simfonijskom korpusu. To je nešto najbolje što se jednom mladom glazbeniku može dogoditi. Govorimo o izvrsnosti, suradnji Ravensburga i Varaždina, ali time se otvaraju i mnoge druge brojne mogućnosti - kazao je Matačić te pozvao sve da dođu na koncert. 

Brojni profesori cijelu su godinu pripremali učenike da budu spremni za ovaj nastup, a jedan od prvih koji je imao priliku čuti kako će 'The Queen Symphony' zvučati bio je gradonačelnik Bosilj. 

- Bio sam u Ravensburgu na prvoj izvedbi u travnju ove godine i mogu reći da je to bio spektakl. Mislim da je ovo lijepa priča koja povezuje gradove prijatelje Varaždin i Ravensburg, naše glazbene škole, a također i Grad Varaždin i Varaždinsku županiju. Grad daje resurse i naše Korzo gdje će se održati manifestacija, a Županija koja je osnivač Glazbene škole, daje sve ove fantastične izvođače. Koncertni ured je organizator, a tu je i Chorus angelicus. Čak 230 izvođača nastupit će na pozornici, a osigurali smo 800 sjedećih mjesta, još 300 mjesta na tribinama, i bar još tisuću stajaćih mjesta. U ovom spektaklu moći će uživati više od 2.000 ljudi - istaknuo je Bosilj te dodao da se nada da će publika doći u velikom broju. 

Profesorica Ruža govorila je o pripremama za nastup. 

- Program je uvježbavan vrlo intenzivno. Izvedba u Ravensburgu izvedena je samo sa snagama Glazbene škole Varaždin, a sada će nam se na Korzu pridružiti i ostali, uz Dječji zbog Glazbene škole u Varaždinu. Vjerujem da će to sve biti još jedan dodatan korak više u kvaliteti - napomenula je Ruža. 

Također, prisutni su sve stanare Korza i vlasnike ugostiteljskih objekata pozvali na razumijevanje. 

- Ovakav kulturni događaj zahtjeva zatvaranje terasa lokala i prometa od četvrtka do subote, vjerujem da će nekako to izdržati. Ali oni će svi dati svoj doprinos ovom velikom koncertu te da sve prođe u najboljem redu. Preporučujem dolazak u subotu na Korzo već oko 20 sati - kazao je Rojnik. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video