Vijesti / Kultura

KONCERT ZA PAMĆENJE

FOTO/VIDEO The Queen Simphony: Veličanstveni glazbeni spektakl dupkom ispunio Korzo!

FOTO/VIDEO The Queen Simphony: Veličanstveni glazbeni spektakl dupkom ispunio Korzo!
Varaždinski.hr

Središnji gradski trg nije bio dovoljno prostran za sve one koji su željeli doživjeti ovu čaroliju. Pogledajte atmosferu s koncerta...

Varaždinski središnji trg jučer navečer nije bilo dovoljno prostran da primi sve one koji su željeli prisustvovati velikom glazbenom spektaklu pod nazivom The Queen Simphony, skladatelja Tolge Kashifa. Korzo je bio krcat, mnoštvo je došlo uživati u monumentalnom djelu nastalom pod utjecajem britanske rock grupe Queen, koje je izveo simfonijski orkestar i zbor Glazbene škole Ravensburg te učenici Glazbene škole Varaždin i zbor Chorus Angelicus, a sve pod ravnanjem dirigenta i ravnatelja Glazbene škole Ravensburg Haralda Hepnera.

The Queen Simphony

Bio je to treći veliki projekt Glazbene škole Varaždin proteklih godina okrenut najširem krugu građanstva, nakon djela Genesis Suite, koje je također izvedeno na Korzu, te Carmine Burane, koja je bila veličanstven spektakl priređen uz varaždinsku Arenu na Dravi. Jučer navečer na pozornici u središtu grada nastupilo je čak 230 izvođača, osigurano je osam stotina sjedećih mjesta, još tri stotine na tribinama, a Korzo je moglo primiti još oko dodatnih tisuću građana. No ni to nije bilo dovoljno, s obzirom na veliki interes. U povezanoj galeriji i videu donosimo djelić atmosfere s ovog događaja za pamćenje.

picture
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.