Vijesti / Kultura

masterclass

U ponedjeljak gala koncert polaznika masterclassa Dunje Vejzović

U ponedjeljak gala koncert polaznika masterclassa Dunje Vejzović
Glazbena škola u Varaždinu

Izvest će najljepše operne arije...

Sljedeći ponedjeljak Glazbena škola u Varaždinu ugostit će svjetski poznatu pjevačicu i vrsnu pedagoginju Dunju Vejzović i polaznike njezinog masterclassa koji će u Varaždinu izvesti najljepše operne arije. Dunja Vejzović poznata je i kao vrsna pedagoginja iz čije klase u prvim opernim kućama i koncertnim salama svijeta nastupaju njeni đaci. Talentirani pjevači nastupit će uz pratnju Orkestra mladih glazbenika i pod dirigentskom palicom Matije Fortune.

Dunja Vejzović započela je svoju karijeru u HNK Zagreb, a njen internacionalni proboj je bio debut 1978. na znamenitom festivalu u Bayreuthu, gdje iduće dvije sezone trijumfira u Parsifalu pod Karajanovim vodstvom. Oduševljava na Uskrsnom festivalu u Salzburgu (1980, 1981, 1984) i snima tri velike Wagnerove uloge: Kundry – Parsifal (DGG), Ortrud – Lohengrin (EMI) te Senta – Ukleti Holandez (EMI). Slijede nastupi na najuglednijim opernim scenama i svjetskim koncertnim podijima: Metropolitan, Scala, Pariška opera, London, Bečka državna opera, Cleveland, New York, Rimska opera, Barcelona, Stuttgart, Hamburg, Houston, Tokyo. Operna je primadona svjetskog ugleda, koja je izvela golem repertoar pod ravnanjem vodećih svjetskih dirigenata (Karajan, Kleiber,Mehta, Eschenbach, Maazel, Abbado), osobito se proslavivši kao nenadmašna vagnerijanka. Podjednako suverena kao koncertna pjevačica i interpretatorica lieda uz duo partnera Đorđa Stanettija, bavi se i pjevačkom pedagogijom (od 1995), prenoseći svoje golemo umjetničko iskustvo i mladim naraštajima, te zapaženo djeluje u zemlji i inozemstvu (Graz,Zagreb,Stuttgart).

Koncert će se održati 29. kolovoza 2022. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu u 20.00 sati. Ulaz na koncert je slobodan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video