Vijesti / Kultura

HNK u Varaždinu

NAJAVLJENA SEZONA U HNK Na repertoaru su 'Orašar', Brecht, Čehov, a režiraju Magelli, Dolenčić, Trišić...

NAJAVLJENA SEZONA U HNK Na repertoaru su 'Orašar', Brecht, Čehov, a režiraju Magelli, Dolenčić, Trišić...
Grad Varaždin

Od glazbe do drame, spektakala pa do dječjih predstava - evo što do lipnja 2023. gledamo u varaždinskom Kazalištu.

Danas je intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu Senka Bulić najavila novu sezonu u varaždinskom teatru. 

Sezona počinje već u nedjelju, 11. rujna, predstavom za najmlađe 'Krokodil Marko' u režiji Dubravka Torjanca. Torjanac je do sada režirao brojne naslove za djecu u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Sredinom listopada dolazi premijera 'Buba u uhu', virtuozni Feydauov komad u režiji Snežane Trišić. Njoj je to prva suradnja u Hrvatskoj. Radi se o velikoj predstavi u kojoj sudjeluje cijeli ansambl, a sve predvodi naslovna uloga nacionalnog prvaka Ljubomira Kerekeša

U glazbenom dijelu programa premijerno će se izvesti operu autorice Missy Mazzoli 'Životi i smrti Isabelle Eberhardt' u režiji Livije Pandur i s vrhunskom solisticom Korom Pavelić u naslovnoj roli. Postavljanje opere o protagonistici koja je uzor borbe za žensku poziciju posebno je važno u vremenu u kojem se sve češće dovode u pitanje stečena ženska prava i uspostavljaju novi oblici intimne i društvene represije.

Paolo Tišljarić u prosincu će režirati 'Orašara' u plesno dramskoj formi. Varaždinska predstava u kojoj će biti uključeni i mladi plesači i glazbenici na inovativan način će se baviti originalnim Hoffmanovim djelom.

Početkom iduće godine Krešimir Dolenčić započinje rad na predstavi 'Majka Hrabrost', slavnom Brechtovom antiratnom komadu s Ljiljanom Bogojević u naslovnoj ulozi. Tekst nas podsjeća na uznemirujuće okolnosti u kojima preživljavamo pod svaku cijenu.  

Paolo Magelli će za kraj sezone režirati 'Tri sestre', dramu s nezaboravnim likovima koja je najvećim dijelom obilježila opus A. P. Čehova.

Osim novih naslova nastavljamo igrati igrati vrlo uspješne 'Bogove' u režiji Dalibora Matanića, 'Tartufffe,Tartuffe Tartuffe' u režiji Ivana Plazibata, 'Enigmatske varijacije', 'Potpunu pomrčinu' Christophera Hamptona, plesnu predstavu 'Ljubičasto'....

U idućoj godini kreće i razmjena programa nacionalnih kazališta koja će publici osigurati uvid u najbolje predstave svih nacionalnih kazališta.

Tako će gostovati sljedeći ansambli i kazališta: 

HNK u Zagreb dolazi s: baletom Ohada Naharina 'Decadancel' i dramom 'Plodna voda' Marine Vujčić

HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke dolazi s baletnom predstavom i dramama Williama Shakespearea 'Na tri kralja' i Fellinijev 'Amarcord'. 

HNK u Osijeku stiže u Varaždin s predstavom 'Guslač od marcipana' Stjepana Tomaša i Marijana Fumića

HNK u Splitu stiže s predstavom 'U malu je uša đava' Tisje Kljaković Braić

Postoje četiri vrste pretplate, a sve o njima možete saznati ovdje

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video