Vijesti / Kultura

početak sezone

PREDSTAVA ZA DJECU 'Krokodil Marko' prva je premijera ove sezone u HNK u Varaždinu

PREDSTAVA ZA DJECU 'Krokodil Marko' prva je premijera ove sezone u HNK u Varaždinu
HNK Varaždin

U predstavi igraju Marko Cindrić, Filip Eldan i Nikša Eldan.

U HNK u Varaždinu danas je najavljena prva predstava ove sezone. 

Riječ je o dječjoj predstavi 'Krokodil Marko' u režiji Dubravka Torjanca po motivima slikovnice Ivane Guljašević 'Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom'.

Dramaturginja predstave je Vesna Kosec-Torjanac, scenograf i kreator lutaka je Ivan Duić, skladatelj Vid Novak Kralj, asistent redatelja Nikša Eldan, a inspicijent je Sanjin Rožić.

U predstavi igraju Marko Cindrić, Filip Eldan i Nikša Eldan. Cindrić igra glavnu ulogu krokodila Marka, dok je Filip Eldan u nekoliko uloga (ptica, ptice, deva, šišmiš, jelen, sova i dečko), isto kao i Nikša Eldan (ptica, ptice, deva, orao, kit, pingvin, miš, žena s pištoljem). 

Tekst je napisan po motivima slikovnice Ivane Guljašević, 'Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom'.

- Publika će, zajedno s Markom, proputovati svijet, upoznati geografske raznolikosti i njihove specifičnosti, kao i stanovnike koji tamo žive: devu, orla, kita, pingvina…, sve kako bi pronašao najljepše mjesto na svijetu koje će mu biti dom. Treba poštovati tuđe, ali voljeti svoje, slušati druge, ali uvijek imati svoje mišljenje, tražimo ljepotu drugdje, a ne vidimo je u svojoj sredini, samo su neke od poruka predstave koja na duhovit način prikazuje likove u šarolikosti njihovih karaktera uvjetovanih mjestom u kojem žive, jezikom koji govore i k tome virtuoznom glumačkom igrom i animacijom Marka Cindrića, Filipa Eldana i Nikše Eldana. Maštovitu scenografiju osmislio je i izradio Ivan Duić, ujedno i kreator lutaka, a glazbom začinio skladatelj Vid Novak Kralj, sve pod redateljskom palicom Dubravka Torjanca - rekao je autorski tim. 

Premijera predstave je 11. rujna u 18 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video