Vijesti / Kultura

KONCERT

FOTOGALERIJA Češki ansambl Musica Viva Bohemica nastupio pred varaždinskom publikom

FOTOGALERIJA Češki ansambl Musica Viva Bohemica nastupio pred varaždinskom publikom
Varaždinski.hr

Musica Viva Bohemica koncert u Varaždinu održala je u okviru programa prezentacije češke kulture...

U povodu predsjedanja Republike Češke Europskom unijom, u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu nastupili su predstavnici češkog ansambla Musica Viva Bohemica.

Koncert Musica Viva Bohemica u varaždinskom HNK, 14.9.2022.

Musica Bohemica Praha je komorni ansambl koji trenutno broji osam glazbenika i dva pjevača. Umjetnički voditelj je Jaroslav Krček koji od osnutka stvara temeljni repertoar. Osim djela napisanih za ansambl, Musica Bohemica interpretira i povijesnu glazbu. Posebna je i jedinstvena interpretacija i obrada anonimne i narodne glazbe. Ansambl je snimio i izdao pedesetak CD naslova, glazbu za nekoliko filmova i predstava, surađuje s češkim Rohlasom i televizijom.

Musica Viva Bohemica koncert u Varaždinu održala je u okviru programa prezentacije češke kulture, a samom koncertu nazočio je i veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj Nj. E. g. Milan Hovorka koji je u govoru prije koncerta naglasio kako mu je iznimno drago što je Varaždin ugostio ove češke izvođače i što je dio češke kulturne baštine predstavljen varaždinskoj publici. Prezentacija češke kulture započela je u Bolu na Braču, a nakon toga slijedilo je predstavljanje u Splitu i Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!