Vijesti / Kultura

gradski muzej varaždin

SRIJEDA U MUZEJU Mitja Ficko izlaže u palači Sermage i galeriji Zlati ajngel

SRIJEDA U MUZEJU Mitja Ficko izlaže u palači Sermage i galeriji Zlati ajngel
Varaždinski.hr

Slovenski likovni umjetnik u Varaždinu.

Gradski muzej Varaždin i Galerija Zlati ajngel organizatori su izložbe slovenskog likovnog umjetnika Mitje Ficka, koja se u sklopu Srijede u Muzeju otvara 21. rujna ove godine.

Svoj pristup stvaranju autor je opisao riječima:

- Zanima me granica i suživot različitih svjetova, razine postojanja i različitih pristupa – načina slikanja. Važan dio toga je dijalektika između nastajanja (materijalizacije) i nestajanja (dematerijalizacije) predmeta ili prizora, a ne toliko konačno, statično uprizorenje. Ukratko: proces apstrahiranja sadržaja i njegova pozadina, proces formalizacije i konkretizacije. Slika je proces, suživot prožimanja apstraktnog i figurativnog.

Mitja Ficko (r. 1973, Murska Sobota) studirao je i diplomirao na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, gdje je i magistrirao 2002. godine, a na toj instituciji je od 2017. godine i predavač. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Sloveniji i inozemstvu.

Otvorenje izložbe započinje u palači Sermage GMV-a u 19 sati i nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel. Izložba je postavljena za razgled do 16. 10. 2022. godine.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video