Vijesti / Kultura

varaždinske barokne večeri

Pred nama su 52. Varaždinske barokne večeri: 'Letvicu smo digli zaista visoko, ovo će se teško nadmašiti'

Pred nama su 52. Varaždinske barokne večeri: 'Letvicu smo digli zaista visoko, ovo će se teško nadmašiti'
Grad Varaždin

Otvorenje je u petak.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je zajedno s organizatorima, pokroviteljima i sponzorima održao zadnje predstavljanje 52. Varaždinskih baroknih večeri prije samog početka festivala 23. rujna 2022. godine.

O suradnji sa zemljom partner Irskom, programu svečanog otvorenja i popratnim programima, uz gradonačelnika su govorili veleposlanik Irske Nj. E. g. Ruaidhri Mark Dowling, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Varaždin će od petka biti u stilu baroka. Iako smo barokni grad, ovih sedamnaest dana za vrijeme trajanja 52. Varaždinskih baroknih večeri će imati poseban barokni štih, ali i poseban irski štih. Zahvaljujem se zemlji Irskoj koja je sjajan partner ovogodišnjih baroknih večeri i koja nam je omogućila dolazak više od stotine irskih umjetnika u Varaždin, i to na njihov trošak – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Dodao je kako je Grad Varaždin ponosni domaćin i da su ovo najkvalitetnije Varaždinske barokne večeri dosad.

- Letvicu smo digli zaista visoko i to što je ovaj tim uspio organizirati ove godine, teško će se nadmašiti – naglasio je gradonačelnik.

52. Varaždinske barokne večeri održavaju se od 23. rujna do 9. listopada u Varaždinu i još 15 gradova i mjesta u šest hrvatskih županija.

Svečano otvorenje počinje u petak koncertom Irish Baroque Orchestra u Varaždinskoj katedrali, pod ravnanjem Toma Fostera i uz nastup mezzosopranistice Katie Bray.

U sklopu manifestacije održat će se niz popratnih sadržaja naziva 'Total Baroque' kao i tradicionalna Međunarodna izložba cvijeća.

Najnovije

Reci što misliš!