Vijesti / Kultura

varaždinske barokne večeri

Trećeg dana 52. Varaždinskih baroknih večeri koncerti održani u Trakošćanu, Belcu i Varaždinu

Trećeg dana 52. Varaždinskih baroknih večeri koncerti održani u Trakošćanu, Belcu i Varaždinu
Varaždinske barokne večeri

Provjerite i što vas čeka danas...

Sopranistica Teresa Duarte i Tiago Matias na lutnji trećeg su dana 52. Varaždinskih baroknih večeri oduševili publiku okupljenu u dva prekrasna povijesna zdanja. Prvi koncert održali su u dvorcu Trakošćan, a bio je to i koncert u povodu 30 godina diplomatskih odnosa Hrvatske i Portugala.

Uz baroknu kavu počastili su okupljene krasnim zvucima rane glazbe Irske, Portugala i Hrvatske, a koncert s istim programom održali su kasnije i u biseru barokne arhitekture crkvi Majke Božje Snježne u Belcu.

Prvu festivalsku nedjelju zaokružile su koncertom na kraljici instrumenata-orguljama varaždinske Katedrale mlade orguljašice Ursa Ljuban i Tea Kulaš.

Pred festivalskom publikom 52. Varaždinskih baroknih večeri danas je novi projekt mladih glazbenih snaga pod mentorskim vodstvom Laure Vadjon.

Koncert “4 akademije“ ove je godine posvećen Telemannovoj glazbenoj ostavštini, a mladi daroviti glazbenici predstavit će se u 20 sati u Županijskoj palači u Varaždinu.

Danas su na rasporedu i dva koncerta izvan Varaždina. U 19 sati Varaždinske barokne večeri po prvi put gostuju u Valpovu gdje će nastupiti Iberian Baroque ensemble, dok pola sata kasnije u crkvi Svetog Marka Evanđelista u Vinici baroknu će glazbu izvoditi Gabrijela Hrženjak, Krešimir Has i Krešimir Lazar.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video