Vijesti / Kultura

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

FOTO Županijska palača domaćin vrhunskog koncerta mladih glazbenika iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule

FOTO Županijska palača domaćin vrhunskog koncerta mladih glazbenika iz Zagreba, Splita, Osijeka i Pule
Varaždinska županija

Varaždinske barokne večeri nastavile su u Županijskoj palači...

U okviru 52.  Varaždinskih baroknih večeri u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu održani je koncert  mladih glazbenika, studenata 4 Akademije (Zagreba, Splita, Osijeka i Pule).

U vrhunskoj glazbenoj poslastici uživali su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri maestro Davor Bobić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić te mnogobrojni zaljubljenici u baroknu glazbu.

Zamjenica župana je tom prilikom naglasila kako su koncerti koji se već tradicionalno održavaju u Županijskoj palači izuzetno dobro posjećeni, a Skupštinska dvorana je po riječima mnogobrojnih glazbenika koji su u njoj do sada nastupali iznimno akustična.

- Spoj lijepog, povijesnog ambijenta  i vrhunske glazbe u izvedbi studenata četiri glazbene akademije ovu su večer učinili posebnom i dodatno obogatili ovogodišnje Varaždinske barokne večeri. Koristim priliku da još jednom čestitam organizatorima na odličnom programu ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri koje Varaždinska županija svesrdno podržava – rekla je zamjenica župana.

 

Najnovije

Reci što misliš!