Vijesti / Kultura

varaždinske barokne večeri

Koncert za bebe i roditelje ove subote u sklopu 52. Varaždinskih baroknih večeri

Koncert za bebe i roditelje ove subote u sklopu 52. Varaždinskih baroknih večeri
Ilustracija

Dvije su glazbenice, Lea Šantek i Melanija Gradečak, spremile su novo glazbeno druženje...

Nakon odličnog prijema kod male i velike publike na Špancirfestu, glazbenice i profesorice Glazbene škole u Varaždinu Lea Šantek i Melanija Gradečak spremile su novo glazbeno druženje - Koncert z roditelje i bebe u sklopu popratnih programa 52. Varaždinskih baroknih večeri "Total Baroque" ove subote 1. listopada u 11 sati u varaždinskom HNK-u.

Dvije su glazbenice, pijanistica i flautistica svoj novi projekt nazvale "MiniArtUrice", a u baroknom izdanju predstavit će poznate barokne "hitove" i izbor djela iz prvog izdanja Knjižice za Annu Magdalenu Bach, skladatelja Johanna Sebastiana Bacha, povodom njena 300. rođendana.

- MiniArtUricama želimo vas potaknuti na bolji doživljaj koji otvara čula, a znatiželji prostire novi put. Izložite se zvukovima, nacrtajte ih ili otplešite, gledajte kako plvoe zrakom i pomirišite ih za laku noć! Uzmite si vrijeme i prepustite se jednom mini čudu, upakiranom u note različitih ritmova i melodija, te nam dopustite da u predivnim glavicama vaših mališana stvorimo iskrice novih čuda i radosti. Ne brinite ako ne budu dobre volje, dozvolimo im da budu što jesu i da se osjećaju kako žele. Neće nas smesti plač, niti glasne riječi koje tako pomno skupljaju u svoj prvi vokabular, naprotiv svirat ćemo dalje sa žarom i biti u doticaju s njima! - poručuju MiniArtUrice i pozivaju na glazbeno subotnje druženje mališane i njihove roditelje.

Najnovije

Reci što misliš!