Vijesti / Kultura

Gradska knjižnica i čitaonica

MISLI NA SEBE – ČITAJ Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici 'Metel Ožegović'

MISLI NA SEBE – ČITAJ Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici 'Metel Ožegović'
Grad Varaždin

Sve će završiti dodjelom nagrada najčitateljima varaždinske knjižnice.

U listopadu će se u Gradskoj knjižnici Metel Ožegović Varaždin održati nekoliko programa vezanih uz hrvatsku knjigu.

U petak, 14. listopada, u 19 sati na redu je svečana dodjela nagrade Zvonko Milković za najbolju knjigu pjesama s intimističkom ili zavičajnom tematikom.

U četvrtak, 20. listopada u 19 sati predstavlja se zbirka pjesama Tomislava Ribića 'Dve rali zmeržnjenoga jognja'.

U petak, 21. listopada, u 18 sati, predstavit će se zbirka pjesama 'Ostale su riječi' Nine Čengića. Zbirku će predstaviti Saša Grabarić i Goran Čolakhodžić.

U srijedu, 26. listopada, u 19 sati na redu je predstavljanje knjige 'Pregled povijesti kajkavske usmene književnosti, III. dio', autora Ivana Zvonara.

U četvrtak, 27. listopada organizira se književni susret s Lukom Paljetkom. Tu će biti i pjesnikinja Zvjezdana Čagalj, Divna Šimatović, Ljubica Ribić i Milan Novak.

U četvrtak, 3. studenog, predstavlja se dvojezična hrvatsko-mađarska zbirka pjesama 'Uzdah = Sohatjas' autora Luje Bezeredija.

U četvrtak, 10. studenog, dodijelit će se nagrada 'Katarina Patačić' za najbolju knjigu na kajkavskom jeziku u 2021. godini.

U utorak 15. studenog je završni program Mjeseca hrvatske knjige 2022.  i svečana dodjela nagrada najčitateljima Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović Varaždin za 2022. godinu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video