Vijesti / Kultura

KNJIŽEVNOST

Do kraja listopada udruga Ritam misli priprema mnoštvo književnih događanja

Do kraja listopada udruga Ritam misli priprema mnoštvo književnih događanja
Ritam misli

U Varaždinu, Ludbregu, Maruševcu gostovat će brojna imena s književne scene.

Tijekom listopada, Mjeseca knjige, Udruga za promicanje kulture Ritam misli predstavlja nove književne goste. Samostalno ili zajedno s Gradskom knjižnicom i čitaonicom ‘Metel Ožegović’ Varaždin, Gradskom knjižnicom i čitaonicom ‘Mladen Kerstner’ iz Ludbrega, udrugom Prijatelji Maruševca i Općinom Maruševec bit će organizirano nekoliko događanja.

Tako će u utorak  18. listopada, s početkom u 19 sati, biti održan ‘Jezičac literature’. Bit će to u Kavani Stara vaga (Trg Matije Gupca 61, Varaždin). Tom prigodom bit će promovirana knjiga ‘43° na lijevo’ Arona Baretića. Glazbena gošća je Jelena Mežnarić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U petak 21. listopada, s početkom u 19 sati, na rasporedu je program 'Bezimenoj – u čast Gustavu Krklecu'. Održava se u Maruševcu, u zgradi Općine Maruševec. Gosti su glumac Denis Bosak, učenici O.Š. 'Gustava Krkleca' Maruševec i pjesnici Ksenija Kancijan, Nuša Tičar, Miroslav Tičar, Vanja Petak Zagorka, Nenad Slukić, Darko Foder i Milan Novak. Glazbeni gost je Tadej Vesenjak, a voditeljice programa Blanka Ječmenica i Ljubica Ribić. Suorganizatori su udruga "Prijatelji Maruševca" i Općina Maruševec.

U srijedu 26. listopada, s početkom u 19 sati, u Rock Art Caffeu (Petra Preradovića 24, Varaždin) održava se 'Impuls - poezija u kafiću'. Gosti književnici su Joso Živković Soja i Ivo Mijatović Ico.

Za četvrtak 27. listopada, s početkom u 19 sati, najavljen je književni susret s Lukom Paljetkom, koji će se održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici 'Metel Ožegović' u Varaždinu. Gosti književnici su akademik Luko Paljetak i književnica Zvjezdana Čagalj, glazbena gošća je Divna Šimatović, a voditelji Ljubica Ribić i Milan Novak. Suorganizator je Gradska knjižnica i čitaonica 'Metel Ožegović' Varaždin.

Naposljetku, u petak 28. listopada, opet s početkom u 19 sati, još jedan književni susret s Lukom Paljetkom, ali ovoga puta u dvorcu Batthyany u Ludbregu.  Uz Paljetka gostovat će također književnica Zvjezdana Čagalj, a voditelji programa su Edita Kutnjak Zlatar, Ljubica Ribić i Milan Novak. Suorganizator je Gradska knjižnica i čitaonica 'Mladen Kerstner' Ludbreg.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video