Vijesti / Kultura

Gradsko kino Gaj

Besplatne projekcije u kinu Gaj u sklopu Međunarodnog dana animacije

Besplatne projekcije u kinu Gaj u sklopu Međunarodnog dana animacije
Vanima

Varaždin je zahvaljujući VANIMI jedno od važnih središta dječje filmske animacije u Hrvatskoj i u svijetu.

Besplatnom projekcijom recentnih animiranih filmova iz svoje produkcije, Filmsko-kreativni studio VANIMA će u petak, 28. listopada u varaždinskom kinu Gaj obilježiti Međunarodni dan animacije.

Program je jedna od brojnih filmskih manifestacija što se odvijaju u pedesetak zemalja svijeta u spomen na dan kad je 1892. Emile Reynaud u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci.

Budući da je Varaždin upravo zahvaljujući VANIMI jedno od važnih središta dječje filmske animacije u Hrvatskoj i u svijetu, Vanimatori u suradnji s  ASIFA Hrvatskom i POU Varaždin Međunarodni dan animacije obilježavaju već dugi niz godina. Tijekom projekcije koja će u kinu Gaj u Varaždinu u petak, 28. listopada početi u 17 sati, publika će moći vidjeti raznovrsne animirane filmove koje su protekle godine  stvarali djeca i mladi u VANIMI. 

Bit će prikazani filmovi „Zubi bubi“, „PreobrAždaj“, „Pokloni svoj mi foto“, „SF pročitan“, „Gradili smo grad“ i „ Kamen, škare, papir“, a autori ovih animacija će dobiti i prigodna priznanja VANIME.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.