Vijesti / Kultura

kazališno gostovanje

Zadarska hit predstava 'Kredit' gostuje u varaždinskom kazalištu

Zadarska hit predstava 'Kredit' gostuje u varaždinskom kazalištu

Predstava je u Zadru oborila rekordnu posjećenost...

U ponedjeljak, 7. studenog, s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni varaždinska publika može pogledati komediju iz produkcije Kazališta Zadar. Predstava je u Zadru oborila rekordnu posjećenost pa publika može očekivati odličnu zabavu.

'Kredit' je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama mendžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru.

Tekst je prvi put postavljen 2013.g. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018.g., obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na 8 jezika i postavljen u 10 država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Tekst Kredit je u Španjolskoj dobio prestižnu Nagradu Ceres.

Redateljica Nenni Delmestre, nakon velikih uspjeha s Galceranovim tekstovima Gronholm metoda i Burundanga, koje je postavila u Sloveniji i Italiji, po treći put prihvaća se postavljanja ovog omiljenog pisca s glumcima zadarskog HNK, Davorom Jureškom i Alenom Liverićem koji je svojevremeno bio član ansabla HNK u Varaždinu.

Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Trailer možete pogledati OVDJE.

Najnovije

Reci što misliš!