Vijesti / Kultura

grad ludbreg

Predstavljena knjiga 'Meni je v Ludbregu lepo' Ludbrežanina Aleksandra Horvata

Predstavljena knjiga 'Meni je v Ludbregu lepo' Ludbrežanina Aleksandra Horvata
Grad Ludbreg

Knjiga 'Meni je v Ludbregu lepo' u sebi sadrži autorove kajkavske kolumne.

Pred gotovo punim parterom nove ludbreške dvorane jučer, održano je predstavljanje nove, druge po redu, knjige Ludbrežanina Aleksandra Horvata, svima poznatoga kao Acija.

Bio je to događaj koji je okupio Acijevu obitelj, prijatelje, kolege književnike pa i čitatelje Ludbreških novinama koji svakog mjeseca s nestrpljenjem čekaju njegovu kolumnu na zadnjoj stranici.

Knjiga 'Meni je v Ludbregu lepo' u sebi sadrži upravo njegove kajkavske kolumne koje su objavljivane u Ludbreškim novinama u periodu od 2018. do 2020.

- Nekojima več celo leto, i više, pripovedam, da bumo od prve tri lete, znači od dve jezere osamnajste do dve jezere dvadesete, sa štiva z te zadnje novinske strane na kup deli i stisnuli v jenu lepu veliku pofarbanu knigu. I evo ga, to smo i napravili. I kaj da rečem. Srečen sam kaj je tak zišlo. - kaže Aleksandar Horvat.

A sve to vjerojatno se ne bi desilo, da publika, odnosno čitatelji nisu u Acijev tekstovima prepoznali smisao za detalj, stvaranje atmosfere, humorističan zaokret, da se nisu poistovjetili s ljubavlju za rodnim mjestom – Ludbregom i da nisu prepoznali njegovo čisto i dobronamjerno srce.

U programu o autoru je govorila i književnica Božica Jelušić, urednica Ludbreških novina i urednica knjige Iva Havaić, jedan od grafičkih urednika Ludbreških novina i fotograf Miroslav Vađunec koji je zaslužan za vizuale u knjizi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video