Vijesti / Kultura

grad ludbreg

Počeli su Dani Mladena Kerstnera, prvo izvedena predstava 'Vozel'

Počeli su Dani Mladena Kerstnera, prvo izvedena predstava 'Vozel'
Grad Ludbreg

Festival je već prvog dana održavanja napunio dvoranu, a ništa manje ne očekuje se ni u narednim danima.

Posljednje četvrtka u studenom, točno u 18 sati, u novoj ludbreškoj dvorani započeli su dugoočekivani ‘Dani Mladena Kerstnera’. Riječ je Festivalu kajkavske komedije koji se održava u čast poznatog hrvatskog književnika, scenarista i promicatelja kajkavske književne riječi, rođenog ludbrežanina Mladena Kerstnera, a koji za cilj ima promovirati amatersko stvaralaštvo i amaterske glumačke družine koje njeguju kajkavsku komediju.

Prije nego što su glumci stali na pozornicu, publici se obratio začetnih festivala, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Ludbreg, Branko Dijanošić i poželio im dobru zabavu i puno smijeha na ovogodišnjem festivalu.

Voditelji festivala, Matea Maltarić i Aleksandar Horvat, najavili su potom prvu ovogodišnju predstavu. Bila je to predstava ‘Vozel’ glumačke skupine OŠ Ludbreg. Obzirom da su glavni likovi predstave bili Dudek i Regice bio je ovo prigodan početak festivala posvećenog njihovom stvoritelju – Mladenu Kerstneru.

Nakon njih nastupili su dugogodišnji sudionici festivala, ‘Videki’ iz Novog Marofa koji su uprizorili ‘borbu’ i nadmudrivanje triju sestara za majčino nasljedstvo.

Na pozornicu su se potom ponovno pojavili Gruntovčani, no ovoga puta u izvedbi OŠ Martijanec.

Glumice Lepoglavskog pušleka nastupile su posljednje, a izvele su predstavu ‘Selski trači’ koja je još jednom potvrdila da uvijek prvo treba pomesti ispred svojeg dvorišta.

Festival je već prvog dana održavanja napunio dvoranu, a ništa manje ne očekuje se ni u narednim danima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video