Vijesti / Kultura

UZ DAN GRADA

FOTO Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa 'Sv. Juraj' HRM oduševili Varaždince

FOTO Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa 'Sv. Juraj' HRM oduševili Varaždince
Grad Varaždin

Spoj 'plave' i 'zelene' Hrvatske u koncertnoj dvorani varaždinskog HNK.

U koncertnoj dvorani HNK Varaždin u subotu 10. prosinca 2022. u 20 sati održan je svečani koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra i klape „Sv. Juraj“ HRM u sklopu obilježavanja Dana Grada Varaždina.

Koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra i klape 'Sv. Juraj' Varaždinski tamburaški orkestar i klapa 'Sv. Juraj'

Višegodišnja uspješna suradnja VTO-a i klape „Sv. Juraj“ HRM nastavljena je ovim svečanim koncertom u kojem su prevladavali tonovi klapskih skladbi uz tamburaške aranžmane što daje posebnu draž svima nama dragih i poznatih pjesama, a kako i sami članovi klape uvijek ističu, to je spoj „plave“ i „zelene“ Hrvatske, spoj hrvatskog sjevera i juga. No, kako ipak sve ne bi bilo predvidljivo, klapa i orkestar su izveli „Suzu za zagorske brege“ te „Pod brajde“ što je posebno razveselilo ionako dobro raspoloženu publiku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Valja spomenuti da je koncertna dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta te da su koncertu nazočili gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Posebice veseli što je i koncertu nazočio i admiral Robert Hranj načelnik Glavnog stožera OS RH, naš Varaždinac. Publika je cijeli koncert pjevala zajedno s izvođačima te je pridonijela ugodnoj i veseloj atmosferi koja je vladala u tu snježnu varaždinsku večer.

Varaždinski tamburaški orkestar već najavljuje novi projekt, a to je koncert filmske glazbe koji će biti održan u kinu „Gaj „ u ponedjeljak 19. 12. 2022. godine u 19 sati uz pokroviteljstvo grada Varaždina te uz suorganizaciju kina „Gaj“ te Pučkog otvorenog učilišta Varaždin. Ulaz je slobodan i svi ste pozvani i dobrodošli.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video