Vijesti / Kultura

P4

Izložba fotografija Srećka Lebinca u klubu P4 otvara se 30. siječnja

Izložba fotografija Srećka Lebinca u klubu P4 otvara se 30. siječnja
VANIMA

Riječ je o fotografskom pristupu nedavno održanoj likovnoj koloniji 'Skulptura u ledu'.

U suorganizaciji Rotary Cluba Varaždin 1181 i Filmsko-kreativnog studija „VANIMA“ na varaždinskom Franjevačkom trgu podno Meštrovićevog Grgura Ninskog održana je likovna kolonija „Skulptura u ledu”.

Šestero mladih akademskih kipara po izboru umjetničkog direktora Ivana Mladenovića izradilo je skulpture s temom – mir. Mladi su kipari (Petar Ćujo, Ivan Mladenović, Mirna Savić, Ivan Nestić, Tomislav Hršak, Adrian Marok) svaki na svoj način promišljajući temu ostvarili zaista vrijedne skulpture, koje zbog medija u kojem su nastale naglašavaju ideju mira kao nešto vrlo fluidno, podsjećajući nas kako i najljepše kreacije ljudskog duha u trenu nestaju u moru grubih misli, riječi i djela. Ima nešto zaratustrijanskog u činu stvaranja tih ledenih skulptura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz tog razloga, pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija „Ledene skulpture - tako lijepe, a tako prolazne“ autora Srećka Lebinca, u ponedjeljak, 30. siječnja 2023. u prostorije kluba „P4“ (Preradovićava 4, Varaždin) s početkom u 19 sati.

Ova će izložba fotografija ledenih kreacija ostaviti trag u vremenu. Kao što Zaratustrina ideja živi u Nietzcheovom spjevu ili u svevremenskoj glazbi Richarda Straussa, skulpture svoj život nastavljaju u poetskim fotografijama Srećka Lebinca, stoji u najavi.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video