Vijesti / Kultura

GRADSKA KNJIŽNICA

Predstavljanje knjige Tanje Miličić u Knjižnici 3. veljače

Predstavljanje knjige Tanje Miličić u Knjižnici 3. veljače
Sakcinski Media

Roman 'Svaka kokoš može napisati knjigu' prva je knjiga Tanje Miličić.

Gradska knjižnica Varaždin poziva građane na predstavljanje knjige 'Svaka kokoš može napisati knjigu' autorice Tanje Miličić. Događaj je na rasporedu u petak, 3. veljače, u 18 sati, u Gradskoj knjižnici na Franjevačkom trgu. Knjigu će predstaviti Miljenka Štimec, prof. i Tanja Miličić, autorica knjige. Moderator razgovora je Kristijan Petrović. 

Vezana vijest:

Tanja Miličić Cepernić KNJIŽEVNOST Tanja Miličić napisala je svoju prvu knjigu, zove se - 'Svaka kokoš može napisati knjigu'

- Pred vama je roman koji tiho i suptilno dodiruje najskrivenije dijelove srca, najprije ih lomeći, a zatim sastavljajući… Ova nas priča iskreno, otvoreno i toplo uči kako zavoljeti, izgubiti, pustiti što sudbina okrutno oduzme, zacijeliti i iznova živjeti. Koristeći brojne autobiografske elemente i prikazujući vlastita emocionalna stanja kroz jednu narativnu liniju, autorici je pošlo za rukom proizvesti kod čitatelja smijeh kroz suze, pomiješati divlji humor i tugu te istovremeno ukazati na to koliko trebamo cijeniti svaki trenutak proveden s voljenima. Za domaću publiku osobito bogatstvo ovoga romana skriveno je u činjenici da su glavni likovi jezično okarakterizirani i definirani sredinama u kojima su odrastali. Ova je značajka zaslužna za brojne elemente humora u romanu, a ujedno je i pokazatelj kulturne šarolikosti, različitosti temperamenta i govora stanovnika sjevernog i južnog dijela Lijepe Naše… Stoga je ovaj roman moguće čitati i kao ljubavnu priču, i kao psihološki roman, i kao društveni roman, ali što je najvažnije, kao roman koji nas tjera da zastanemo na trenutak u ovome užurbanom, materijalnom svijetu i još jednom shvatimo nešto što često zanemarujemo – vrijeme je vrjednije od zlata, srebra ili bilo kojeg dragog kamenja i s njim moramo biti pažljivi. Vrijeme koje je prošlo ne možemo vratiti ili kupiti, ali možemo ga podijeliti. Podijeljen trenutak zabilježen na listu papira svaki je put iznova oživljen i upravo je to ono u čemu se krije istinska čarolija ove priče - napisala je o knjizi urednica izdanja Jelena Đorđević, mag. philol. croat. et angl.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.