Vijesti / Kultura

Gradski muzej Varaždin

FOTO U galeriji Zlati ajngel otvorena je samostalna izložba Tomislava Buntaka

FOTO U galeriji Zlati ajngel otvorena je samostalna izložba Tomislava Buntaka
Gradski muzej Varaždin

Izložba je postavljena za razgled do 5. ožujka ove godine.

Ovogodišnja suradnja Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel započela je samostalnom izložbom Tomislava Buntaka, koja je otvorena u sklopu Srijede u Muzeju.

Darko Sačić, voditelj Galerije Zlati ajngel, stvaralaštvo Tomislava Buntaka opisao je riječima:

- Buntak slika crtežom. Njegovi biblijski motivi pričaju o svijetu vizualizacije religioznih ili pak mitskih priča, utjelovljenih legendi, krajolicima božanskog ozračja i rajske atmosfere, životu Krista i svetaca, svemirskim putnicima… Čitljivo i vješto, pristupačno i direktno, slikarski slavi ljudski život i ljepotu postojanja, kao i ono što ga čini dostojnim imena Čovjek. Suzdržani kolorit prati raskoš linije i crtačku vještinu te ih gura u prvi plan. Tek je svojim ambijentalnim crtežima fluorescentnim flomasterima osvijetljenim UV rasvjetom (kao što je ciklus Hodočasnici – vizija mističnih putovanja izložen u Umjetničkom paviljonu) otvorio vrata agresivnosti boje koristeći tehnološka rješenja neonskog efekta akcentirajući to naše doba. Ovaj izlet u eksperimentalnu vizualnu senzaciju zaokružuje Buntakov interes spram suvremene komunikacije, spajajući ga s primarnim likovnim interesom i temom njegovih „klasičnih“ djela.

Tomislav Buntak (r. 1971.), višestruko nagrađivani umjetnik, diplomirao je na Nastavničkom odsjeku ALU u Zagrebu slikarstvo u klasi prof. Miroslava Šuteja. Smatra ga se jednim od najvažnijih hrvatskih slikocrtača. Izlagao je na brojnim izložbama i sudjelovao u organizaciji različitih kulturnih i društvenih događanja. Predsjednik je HDLU-a i dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Kako je bilo na izložbi, pogledajte u nastavku.

Najnovije

Reci što misliš!