Vijesti / Kultura

grad ludbreg

U utorak u Ludbregu predstava 'Ljubav, gubitci i moda'

U utorak u Ludbregu predstava 'Ljubav, gubitci i moda'

Predstava nema klasičnu dramsku radnju, ona se sastoji od niza proznih priča koje glumice interpretiraju...

'Ljubav, gubitci i moda' je scensko djelo koje su napisale američke književnice Nora i Delia Ephron. Riječ je o nizu monologa, u kojima razne junakinje pričaju priče vezane za odjevne predmete koje su u pojedinim važnim životnim trenucima nosile. U ovom emotivnom inventaru svojih životnih ormara one nam otkrivaju trenutke u kojima su bile sretne ili tužne, u kojima su ljubile i gubile.

Ova predstava nema klasičnu dramsku radnju, ona se sastoji od niza proznih priča koje glumice interpretiraju. Po tome se oslanja na bogatu američku tradiciju storytellinga, posebne vrste kazališta u kojem glumac u monološkoj formi prezentira fabulu koja je napisana u prozi, a koju on oblikuje svojom moći pripovijedanja.
Tako u ovoj predstavi pet poznatih hrvatskih umjetnica priča priče o ženskim sudbinama. Iako su to priče iz pera poznate književnice Nore Ephron, one su toliko univerzalne i prepoznatljive, da bi to lako mogle biti priče i svake od njih, kao i od svake žene kojoj se obraćaju.

Predstava će u Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” biti izvedena u utorak 4. travnja u 19 sati. Cijena ulaznice je 8 eura, a može se kupiti svaki radni dan u tajništvu Centra i na sam dan predstave sat vremena prije prikazivanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video