Vijesti / Kultura

DUHOVNA GLAZBA

FOTO U Franjevačkoj crkvi održan festival duhovne glazbe 'Hvalospjev ljubavi'

FOTO U Franjevačkoj crkvi održan festival duhovne glazbe 'Hvalospjev ljubavi'
Varazdinski.hr

'Srce mi je puno! Sinergija publike i izvođača bila je čudesna', kaže Antonio Tkalec.

Festival duhovne glazbe pod nazivom 'Hvalospjev ljubavi' održan je u nedjelju, 21. svibnja, u Varaždinu. Iako je najavljena lokacija bila Franjevački trg kod spomenika Grguru Ninskom, program je, zbog nestabilnog vremena, premješten u prostor Franjevačke crkve.

Nastupili su Branko Medak (Metković), Davor Terzić (Rovinj), fra Miroslav Petrac (Osijek), grupa RiM (Zagreb), Josip Ćulumović (Zagreb), vlč Tihomir Kosec i bend (Ivanec), ŽVS Kaliope (Ivanec) te Antonio Tkalec iz Varaždina. Voditelj programa bio je Ivan Benc.

Antonio Tkalec pokretač je ovoga festivala, koji je ovoga puta imao svoje već 14. izdanje. Počelo je 2009., redovito je održavan iz godine u godinu, uz tek jednu iznimku.

- Tako da je ovo trebalo biti petnaesto izdanje, na neki način jubilarno. I žao mi je da nije tako, jer je program zaista bio dobro posložen, sva očekivanja su nadmašena, i organizatora i publike. Malo smo se bojali kakav će biti odaziv nakon što smo zbog nestabilnog vremena program s trga premjestili u prostor crkve, ali crkva je bila dupkom puna! Nakon svega, mogu reći da mi je srce puno. Sinergija publike i izvođača bila je čudesna, to se stvarno rijetko kad događa - pun emocija bio je Antonio Tkalec.

'Hvalospjev ljubavi' jedan je od rijetkih festivala duhovne glazbe u Hrvatskoj koji je opstao nakon toliko godina. Bilo ih je u jednome trenutku, kaže Tkalec, čak i oko trideset, ali većina danas više ne djeluje. Ostali su tek festivali u Krapini, Rovinju i ovaj u Varaždinu. Na njemu su u ovih proteklih 14 godina nastupila sva značajna imena hrvatske duhovne glazbe.

Ideja pokretanja ovog Festivala bila je prije svega javno slaviti Gospodina pjesmom i molitvom, poruka je organizatora, te na taj način približiti moderni izričaj duhovne glazbe široj publici.

Kako je bilo ove nedjelje na festivalu duhovne glazbe u Franjevačkoj ckrvi, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video