Vijesti / Kultura

HNK u Varaždinu

Bliži se kraj sezone u varaždinskom Kazalištu: Koncert, gostujuće predstave, reprize...

Bliži se kraj sezone u varaždinskom Kazalištu: Koncert, gostujuće predstave, reprize...

U nastavku donosimo program za kraj sezone u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

26. svibnja s početkom u 20 sati na Velikoj sceni! Svjetska etno atrakcija! Barcelona Gipsy balKan Orchestra! Band je do sada posjetio više od 40 zemalja i stvorio bazu vjernih obožavatelja. Varaždinska publika će uživati u njihovom osobnom pečatu pri sviranju glazbe s Balkana, Bliskog istoka i obala Mediterana. Za jedinstveni zvuk su zaslužni raznoliki umjetnički izražaji članova banda: Margherita Abita (glas), Ivan Kovačević (kontrabas), Stelios Togias (udaraljke), Julien Chanal (gitara), Pere Nolasc Turu (violina), Fernando Salinas (harmonika), Xavi Pendón (klarinet)

Iz ovog međunarodnog banda, s glazbenicima iz Španjolske, Italije, Francuske, Srbije, Grčke i Ukrajine, dolaze najfiniji aranžmani, gdje svaki instrument ima svoje mjesto i prostor. Teksture i boje fino su izmiješane unutar svake pjesme, od buđenja emocija do frenetičnog, transcendentalnog ritma.

Majka Hrabrost i njezina djeca

27. svibnja u 20,00 sati na Velikoj sceni Majka hrabrost i njezina djeca

Slavni Brechtov antiratni komad, tužan, ciničan, poetičan. O strahovima i tjeskobi kao rezultatu uznemirujućih misli o razlozima rata. U što se pretvaramo kad preživljavamo pod svaku cijenu? Brecht „prokazuje“ plejadu likova u dugom i iscrpljujućem ratu, pojedince koji žive u skladu sa zlom koje ih okružuje, djelujući u suprotnosti s moralnim načelima. Način preživljavanja uglavnom je dehumaniziran, pa gotovo i nema dramskog lica čiji se postupci mogu opravdati. Ana Fierling, prozvana Majka Hrabrost je anti junakinja: ratna profiterka, krijumčarka za vrijeme „bogougodnog“ vjerskog rata koja se ratom hrani, upreže svoju djecu u kola kako bi skupo prodala robu.

Immaculata

31.svibnja u 20 sati, Velika scena -  IMMACULATA – Gostovanje slovenskog narodnog gledališća iz Maribora

Predstava je temeljena na romanu irskog pisca Colma Tóibína Evanđelje po Mariji, u čijem je središtu Isusova majka, snažna figura kršćanske mitologije i pobožnosti koja, međutim, nije toliko prisutna u evanđeljima. U romanu pisac nastoji rekonstruirati njezin pogled na život, prikazujući je – suprotno slici svete vječne djevice iz kršćanske predaje - umornom, skeptičnom i povrijeđenom ženom i majkom.

Knjiga je 2013. ušla u uži izbor za nagradu Man Booker.

Nemoj ti meni Alice

Već idućeg dana, 1. lipnja u 20 sati, Scena Rogoz – NE TI MENI ALICE/ NEMOJ TI MENI ALICE (opet) – još jedno gostovanje slovenskog narodnog gledališća iz Maribora

Predstava Ne ti meni Alice nastala je u sklopu projekta "Cabaret kod bijelog zeca" koji je u SNG Maribor osmišljen kako bi glumci realizirati svoje inovativne, hrabre ideje. Polazište za autorski projekt  Nataše Matjašec Rošker i Petje Labovića je priča Alice u zemlji čudesa autora Lewisa Carrolla uz  tekstove iz iz prošlih njihovih predstava i brojne književne  i filmske reference. U predstavi  dvoje glumaca traga za samim temeljima i granicama kazališta. Nataša Matjašec Rošker i Petja Labović pune pozornicu svojom energijom i pričom koja pretresa naš doživljaj stvarnosti. Duhovito , britko, poetično. 

ART

3. i 4. lipnja s početkom u 20 sati na Sceni Rogoz možete pogledati najnoviju predstavu iz produkcije HNK u Varaždinu.

Yasmina Reza: ART, komedija, koja postavlja pitanja o umjetnosti i prijateljstvu prati troje dugogodišnjih prijatelja. Jedan od njih, udovoljavajući svojoj sklonosti prema modernoj umjetnosti, kupuje veliku, skupu, potpuno bijelu sliku…

Omma

14. lipnja u 20 sati na Velikoj sceni plesna predstava u koprodukciji s 40. Tjednom suvremenog plesa OMMA

Osmero plesača iz Afrike, najstarijeg i najmističnijeg kontinenta svijeta, vode nas na putovanje ka korjenima Plesa i u našu najdublju intimu, ka početku svijeta. Međunarodno priznati koreograf, Josef Nadj, kroz predstavu OMMA želi nam uputiti poruku da se “ples rađa istovremeno sa ljudskošću.”

Ulaznice možete kupiti putem online prodaje ili na blagajni Kazališta.

Blagajna HNK u Varaždinu
telefon 042/200 250
email [email protected]

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Rezervirane ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni Kazališta

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video