Vijesti / Kultura

vanima

U tijeku su upisi u Vanimine godišnje grupe, početak je 25. rujna

U tijeku su upisi u Vanimine godišnje grupe, početak je 25. rujna
Vanima

Odlična prilika za djecu i mlade...

U tijeku su upisi u Vanimine godišnje grupe za 2023. i 2024. godinu. Grupa animirani film je za uzrast od 8 do 18 godina, dok je likovna grupa za uzrast od 8 do 15 godina.

Cilj je udruge Vanima razvoj audiovizualne djelatnosti kroz rad na animiranom filmu te ostalim filmskim formama, raznolikost perspektiva pripovijedanja u vizualnom stilu ponajviše kod djece i mladih kako bi kod njih potaknuli kritičko razmišljanje i educirali ih o filmskoj i medijskoj pismenosti. Kroz raznoliki spektar aktivnosti nastojimo prepoznati kreativce iz raznih područja filmskog i vizualnog stvaralaštva te dizajna pokreta.

Brojni su Varaždinci i stanovnici Varaždinske županije kroz proteklih 35 godina bili članovi Vanime i u ovoj školi animacije napravili vlastiti film. Svi oni dobro znaju da filmska animacija nije tek pokretanje serije smiješnih sličica, već njena bit u sebi nosi potencijal istinske ljepote i raznovrsne umjetničke forme i vještine koja ne postavlja granice mašti i idejama, baš kao što proces stvaranja animiranog filma omogućuje korištenje najraznovrsnijih tehnika i materijala.

Kao i svaka umjetnost, animacija je u svojoj osnovi igra. Filmsko-kreativni studio Vanima i u ovoj školskoj godini priprema nove grupe za djecu i mlade, a upisi novih članova upravo su u tijeku. 

U grupe animiranog filma koje vode Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec, osim redovnih članova udruge, mogu se uključiti polaznice/polaznici s navršenih 8 godina starosti. 

U likovnu grupu koju će voditi Gabriela Butković mogu se uključiti polaznice/polaznici od 8 do 15 godina starosti.

Rad Vaniminih grupa za animirani film započet će roditeljskim sastankom koji će se održati 25. rujna 2023. s početkom u 18:00 sati, a same radne aktivnosti djece i mladih kreću početkom listopada kao i Vanimine likovne grupe.

Sve Vanimine aktivnosti odvijaju se u Centru za mlade P4, Preradovićeva ul. 4, ulaz s dvorišne strane.

Prijavite se putem online obrasca na poveznici OVDJE.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na [email protected] ili na telefon 091/297-2953. 

Najnovije

Reci što misliš!