Vijesti / Kultura

grad ivanec

Muzej planinarstva započeo s radom, vodi ga kustosica Ana Škriljevečki

Muzej planinarstva započeo s radom, vodi ga kustosica Ana Škriljevečki
Grad Ivanec

Muzej sada ima uredovno radno vrijeme...

S 15. studenim Muzej planinarstva u Ivancu i službeno je započeo s radom.

Muzej sada ima uredovno radno vrijeme, svakim radnim danom od 09.00 do 17.00 sati, dok je za posjetitelje otvoren od 13.00 do 17.00 sati.

Vodi ga magistra povijesti i edukacije s položenim stručnim ispitom za muzejsko zvanje kustosa Ana Škriljevečki, koja je na navedeno radno mjesto izabrana temeljem raspisanog natječaja.

Ana Škriljevečki dosad je nekoliko godina bila vanjska suradnica Muzeja planinarstva.

Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, autorica je nekoliko kataloga izložbi, znanstvenih radova, povijesnih crtica, koautorica je poglavlja u knjizi Krešimir Filić, Povijesni natpisi grada Varaždina, a pisala je i povijesne članke za web portale. Isto tako održala je brojna predavanja i edukacije. Stručno usavršavanje odradila je u Gradskom muzeju Varaždin.

Ana govori engleski i francuski jezik, bila je dobitnica CEEPUS stipendije na Sveučilištu u Ljubljani te stipendije Vlade Francuske Republike za usavršavanje francuskog jezika u školi Cavilam.

Vjeruje se da će mlada kustosica svojim znanjem i iskustvom značajno oplemeniti i obogatiti program, sadržaj i način rada Muzeja planinarstva, kao jednog od temelja brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video