NAJPOSJEĆENIJI! Ovogodišnji Tjedan smijeha posjetilo više od 12.500 ljudi

Deveti Tjedan smijeha, koji se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji održavao od 23. veljače do 4. ožujka, posjetilo je više od 12.500 posjetitelja.

Kerekesh Teatar, kao glavni organizator, u deset dana održavanja organizirao je 50 predstava, od toga 16 predstava domaće produkcije, a 34 gostujućih predstava iz Zagreba, Splita i Velike Gorice. Tim brojkama, Tjedan smijeha je postao najveći i najposjećeniji kazališni festival u povijesti Hrvatske.

Zbog poteškoća s vremenskim uvjetima na cestama, važno je napomenuti i to da je Kerekesh Teatar, na vlastiti trošak organizirao besplatan prijevoz djece varaždinskih vrtića i osnovnih škola na izvedbe koje su se održavale u HNK Varaždin, dok su neke, u dogovoru s ravnateljima, odigrane u prostorima školskih dvorana. Zadovoljstvo djece, roditelja i ravnatelja, kao i sigurnost naših mališana, bila je nit vodilja za organizaciju prijevoza, što je u konačnici rezultiralo i time da niti jedna predstava na Tjednu smijeha nije otkazana zbog vremenskih uvjeta.

Susreli su se i s mnogim nepredvidivim situacijama, poput otkazivanja posljednje dvije izvedbe predstave ‘Amateri’ kazališta KNAP iz Zagreba.

– Moramo se zahvaliti i glumcima iz predstave ‘Kako ubiti supruga ili suprugu bez suvišnih zašto’, Iskri Jirsak i Petru Atanasoskom, što su uskočili u posljednji čas i zabavili više od 600 posjetitelja u varaždinskom HNK!

Vrhunac festivala svakako je bila jubilarna 1250. izvedba predstave ‘Dimnjačar’ koju Ljubomir Kerekeš izvodi od veljače 1992. godine.

> MAESTRALNO Ljubomir Kerekeš po 1250. put uskočio u odijelo dimnjačara Štefa!

Zadnjeg dana festivala dodijeljene su i nagrade autorima najboljih karikaturnih radova u okviru 2. izložbe karikaturista ‘Smijeh nije grijeh’, za koju je ove godine pristigao također rekordan broj radova – čak 62 rada od 25 autora iz Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prema 632 glasa publike, novčane nagrade su osvojili: Davor Trgovčević (za najbolju geg karikaturu), Branko Lozinski (drugu nagradu za najbolju geg karikaturu), Ana Gezi (za najbolju portretnu karikaturu), a priznanja su dobili: Ana Gezi, Branko Meštrović, Dragutin Kovačević i Borislav Hegedušić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije