Varaždinska operna diva Lana Kos nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta!

Na konferenciji za medije u Hrvatskom društvu dramskih umjetnika u Zagrebu predsjednice žirija za dramu Ljerka Margitić, žirija za operu Mirjana Bohanec-Vidović i predsjednik žirija za balet dr. sc. Svebor Sečak objavili su imena nominiranih umjetnika u svim kategorijama za jubilarnu 25. Nagradu hrvatskog glumišta, čija će se dodjela održati 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravan televizijski prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji.

Za naš lokalni kontekst najvažnija je kategorija za najbolju žensku ulogu u operi u kojoj je nominirana Varaždinka Lana Kos! Lana je nominirana za ulogu Elvire u operi ‘Ernani’ Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Ive Lipanovića, u režiji Giancarla del Monaca i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Uz Lanu, u istoj kategoriji nominirane su još i Diana Haller i Ivana Lazar.

Treba istaknuti kako je Lana već osvojila Nagradu hrvatskog glumišta, 2011. godine osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladih umjetnika do 30 godina, za nastup u glavnoj ulozi u operi ‘Lucia di Lammermoor’.

Svoje prve glazbene korake Lana je učinila u Glazbenoj školi u Varaždinu, a nakon toga nastavila je studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Sa 17 godina debitirala je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu kao Kraljica noći u ‘Čarobnoj fruli’, a kroz karijeru je nastupala u opernim kućama diljem svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije