NAJČITAČI Saznajte tko su ‘knjiški moljci’ Varaždinske županije

Gradska knjižnica i čitaonica ‘Metal Ožegović’ proglasila je danas, 15. studenog, najčitatelje u 2017. godini. Dodjela nagrada održala se na Odjelu za mlade i Odjelu strane literature u vili Bedeković.

Za najčitatelja proglašeno je 8 dobitnika.

Zdravka Jagetić -Kišasondi pročitala je najviše naslova u kategoriji umirovljenika na odjelu za odrasle, dok je Dubravka Sambolec pročitala najviše knjiga u kategoriji odraslih.

Od studenata najviše knjiga pročitala je Lidija Zorman, studentica menadžmenta i sporta na Međimurskom veleučilištu, a Marinela Blaži, učenica 3. razreda Medicinske škole, pročitala je najviše knjiga u kategoriji srednjoškolaca.

Vito Mudri iz 7.b razreda 6. osnovne škole pročitao je najviše naslova u kategoriji višeg uzrasta osnovne škole, njih 92, a Pavel Horvat iz 4. c razreda 1. osnovne škole pročitao je najviše u kategoriji nižeg uzrasta i to njih 87.

U kategoriji predškolskog uzrasta najviše knjiga posudila je Marija Jandrijević, čak 189.

– Danas na Odjelu za mlade proglašavamo najčitatelja u 8 kategorija, od najmlađih pa do umirovljenika i drago nam je da su prepoznali našu ulogu te da su zbilja bili aktivni. Nastojimo zadržati broj članova na nivou proteklih godina imali smo i nekoliko akcija u Mjesecu knjige, 70 nagrađenih učenika srednjih škola te besplatan upis za učenike prvih razreda osnovnih škola u Varaždinu – rekao je ravnatelj knjižnice Mario Šoštarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije