Tri nagrade za CTK ‘Varaždin’ na državnom susretu tamburaša u Dugom Selu!

Na 24. Državnom susretu tamburaški sastava i orkestara koji se održao ovog vikenda u Dugom Selu, 4. i 5. studenog, Centar tradicijske kulture Varaždin i ovoga je puta Varaždinu donio dvije vrijedne nagrade!

Od ukupno prijavljenih 58 tamburaških orkestara i sastava iz devet hrvatskih županija s oko 850 izvođača, CTK Varaždin izborio je nastup na državnim susretima u čak dvije kategorije. Njih su odabrali selektori: Krunoslav Dražić, Mihael Ferić, Matija Fortuna, Robert Homen, Tihomir Ivanetić, Irena Miholić, Ivan Potočnik i Dražen Varga.

Stručno povjerenstvo 24. susreta u sastavu Ivan Potočnik (predsjednik), Kruno Gabaj i Igor Kudeljnjak dodijelilo je dvije nagrade Hrvatskog sabora kulture za Centar tradicijske kulture Varaždin: U kategoriji koncertnih orkestara drugu nagradu, dok je u kategoriji folklornih orkestara CTK Varaždin dobio prvu nagradu.

Predstavnik Hrvatskog društva skladatelja Ivan Potočnik dodijelio je Nagradu HDS-a za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja Tamburaškom orkestru Centra tradicijske kulture Varaždin za izvedbu skladbe ‘Capriccio’ skladatelja Adalberta Markovića, a pod umjetničkim ravnanjem Tibora Büna.

Posljednjih pet godina orkestar CTK je tri puta (2012., 2013. i 2015. godine) proglašen najboljim amaterskim koncernim tamburaškim orkestrom u Hrvatskoj te jednom kao drugoplasirani (2014) i jednom trećeplasirani (2016) na državnim susretima tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Dobiveno priznanje i ovoga je puta pokazalo uspješnost samoga rada i djelovanja CTK Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije