Mađarski veleposlanik u Varaždinu: ‘Program suradnje imamo, kreće realizacija’

Veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Joseph Magyar, danas je posjetio Varaždin, a primio ga je dr.sc. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina.

U pratnji veleposlanika bio je i Dinko Šokčević, ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu, a razgovorima u vijećnici prisustvovali su Davor Bobić, ravnatelj varaždinskih baroknih večeri i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Naime, upravo je Mađarska zemlja partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, no na sastanku se razgovaralo i o ostalim potencijalnim oblicima suradnje.

– Najprije ćemo na Baroknim večerima uživati slušajući mađarske glazbenike, no ostaje još puno prostora za suradnju. Iduće godine u siječnju rukometna reprezentacija Mađarske u Varaždinu igra kvalifikacijske utakmice Europskog rukometnog prvenstva, tako da ćemo srdačno dočekati oko 4 tisuće mađarskih navijača koji će boraviti ovdje – kazao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

> MOGUĆNOST Čehok: ‘Mađarska bi iduće godine mogla biti zemlja partner Špancira’

Veleposlanik Mađarske također je izrazio zadovoljstvo današnjim susretom.

– Za nas su od velike važnosti dobrosusjedski odnosi, tako da osim Baroknih večeri želimo razvijati suradnju. Sport, gospodarstvo, kultura, sve su to potencijalna područja suradnje. Danas smo utemeljili program suradnje koji ćemo početi realizirati već od rujna – istaknuo je veleposlanik NJ.E. Joseph Magyar.

Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin kazao je da je sve spremno za 47. Varaždinske barokne večeri koje će se održati od 23. rujna do 4. listopada.

– S Baroknim večerima možemo početi već sutra! Naime, program je finaliziran, karte su u prodaji, a Mađarska je jedna od zemalja koja se najviše iskazala u partnerstvu. Koncertni ured je s tom zemljom imao već mnogo mikroprojekata koje ne uključuju samo institucije, već i brojne udruge, a sve s ciljem razvijanja kulturne suradnje – zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije