KNJIGA U SRCU GRADA Manifestacija koja na Špancirfest dovodi književnost

‘Knjiga u srcu grada’ manifestacija je koja će tijekom ovogodišnjeg Špancirfesta, od 18. do 27. kolovoza, odabirom programa i imena književnosti sjeverozapadne Hrvatske nastojati povezati literaturu i poznati varaždinski festival.

Program će se odvijati na glavnome gradskome trgu, na adresi Trg kralja Tomislava 4, svakoga dana od 10:30 do 21 sat.

Organizatori ‘Knjige u srcu grada’ su Modernist nakladništvo, CD-Shop, Copy Box, Club 68, Nidagravel Hrvatska I HUNYADI, a voditelj programa bit će Robertino Bartolec, pisac i nakladnik.

Posebni program, pod nazivom ‘Večer s autorom’, počinje nakon 20 sati.

Tako je za 19. kolovoza najavljeno Predrag Daraboš (‘Varaždinski fakini i foliranti’, literarni performance), 20. kolovoza Andrej Švoger (knjiga i umjetnička fotografija), 21. kolovoza Petrana Sabolek (razgovor s autoricom), 22. kolovoza Dragutin Pakšec (večer poezije), 23. kolovoza Tomislav Ribić (razgovor s autorom), 24. kolovoza Miroslav Klemm (predavanje o varaždinskoj arhitekturi uz projekciju slajdova), 25. kolovoza Speculum (predstavljanje multimedijalne zbirke poezije i kompaktne ploče ‘Tamo gdje sve počinje’ uz cocktail-party i video-slušaonicu).

– Budući da proteklih godina apsolutno nikakvi književni programi, posebno oni vezani uz varaždinsku literaturu, nisu živjeli tijekom Špancirfesta, ove godine odlučilo se književnim salonom u samom srcu Varaždina, na Korzu, atraktivnim tematskim večerima s autorom približiti umjetnost svima zainteresiranima za dobro i kvalitetno spisateljstvo. Dakako, u salonu svaki dan omogućeno je razgledavanje knjiga, uz velike popuste, a salon tijekom festivalskih dana ima čast ugostiti i izložbu fotografija Andreja Švogera – stoji u pozivu na manifestaciju ‘Knjiga u srcu grada’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije