KAZALIŠTE ‘Bog masakra’ uvršten među najbolje predstave protekle sezone

Internetski portal Ziher.hr objavio je listu najbojih kazališnih predstava u sezoni 2016./2017., a na popisu se našla i predstava varaždinskog HNK ‘Bog masakra.’

Predstava je diplomski ispit redateljice Lee Anastazije Fleger iz kazališne režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. ‘Bog masakra’ Yasmine Reze drama je o dva bračna para čiji poluformalni susret, zbog tučnjave njihovih sinova, završava kao burna svađa u kojoj se ne biraju strane.

Iza naoko običnog susreta zabrinutih roditelja krije se ozbiljna rasprava o muško-ženskim odnosima, odgoju djece, moralu, pa čak i religioznim, filozofskim te ideološkim temama. Redateljica je sigurnom rukom vodila glumce i omogućila im puno prostora za nadahnute izvedbe.

U predstavi glume Robert Plemić, Marinko Prga, Irena Tereza Prpić, Sunčana Zelenika Konjević.

– Već sa samom premijerom bilo je jasno da je riječ o najboljoj predstavi HNK u Varaždinu unatrag nekoliko godina – napisao je Tim Hrvaćanin, autor teksta.

Na listi se na prvom mjestu nalazi predstava ‘Ljudi od voska’ (HNK u Zagrebu), druga je ‘Črna mati zemla’ (ZKM), na trećem je mjestu ‘Gospođa Bovary’ (Gavella), a četvrtom ‘Magic Evening’ (Teatar &TD).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije