MOP ŠPANCIRFEST Evo što vas sve ovih dana očekuje na festivalu multimedije!

Nakon prošlotjednog službenog otvaranja 6. MOP Špancirfest multimedia festivala u Galerijskom centru Varaždin, u narednim danima očekuje vas bogat i besplatan program otvoren za zainteresiranu javnost.

U četvrtak, 11. svibnja, kreće program u palači Herzer s početkom u 14 sati radionicom MOP NodeSchool u suradnji s JavaScript ekipom iz Zagreba.

Riječ je o dvodnevnoj radionici gdje će zainteresirani studenti imati prilike učiti o najnovijoj tehnologiji programiranja, te vidjeti kako nastaju aplikacije poput Facebooka, Twittera, Instagrama i slično.

U 17 sati bit će predstavljanje ilustracija bivšeg studenta Sveučilišta Sjever Brune Rođaka, nakon čega počinje predavanje Maje Rašić pod nazivom Web.burza – od ideje do prototipa u pet dana dizajn sprint metodom.

U 18 sati agencija 404. održat će predavanje pod nazivom Kako javnosti ispričati priču o umjetnosti.

U 18.30 sati u Galerijskom centru Varaždin, uz već prije predstavljene fotografije studenata Sveučilišta Sjever, očekuje nas predstavljanje prostorne instalacije umjetnika Marka Šošića pod imenom ‘Orion Somniator’ (Orion sanjač).

Riječ je o ambijentalnoj instalaciji koja se sastoji od slika načinjenih fosforescentnim pigmentom i moguće ju je vidjeti tek u potpunom mraku.

> MOP PRVI DAN Prostorna instalacija Marka Šošića ‘Orion Somniator’ u Galerijskom centru

Program se nastavlja u kinu Gaj s početkom u 20 sati hrvatskom premijerom njemačkog dokumentarnog filma ‘Raw Chicks.Berlin’ u kojem upoznajemo jedanaest audio umjetnica s adresom u Berlinu među kojima je i Varaždinka Ksenija Ladić.

Nakon projekcije bit će održan razgovor s redateljicom filma Beate Kunath i Ksenijom Ladić, jednom od glazbenica portretiranih u dokumentarcu. Predah nakon prvog dana očekuje nas u cafe baru Lavra.

Spomenimo da još uvijek traju prijave na radionice za djecu osnovnoškolske dobi, a koje će biti održane u petak i subotu.

Prva radionica za djecu viših razreda osnovne škole pod imenom ‘Zastavljamo’ očekuje vas u petak, a vodi je Una Rebić (prijava na: ovdje).

Drugu pod imenom ‘Sva sila papira’ vodit će Maja Jandrić, a održat će se u subotu i to za djecu nižih razreda osnovne škole (prijava ovdje).

Obje radionice organizirane su u suradnji s Hrvatskim društvom dizajnera kroz program pod imenom HDD Dizajn početnica. Treća radionica za osnovnoškolce otkriva početke baratanja BBC-jevim micro:bit-ovima koje u osnovne škole uvode entuzijasti pod imenom Croatian makers.

Riječ je o novoj tehnologiji koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Radionica je organizirana u suradnji s POU Varaždin i Fakultetom organizacije i informatike (prijava na ovdje).

Cijelokupni program možete preuzeti ovdje ili pronaći na službenim internetskim stranicama festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije