Izložbom Imelde Ramović i studenata Sveučilišta Sjever započeo MOP Špancirfest

Danas je u Galerijskom centru, otvaranjem izložbe digitalnih crteža, nastalih pomoću mobilnog telefona, poznate hrvatske dizajnerice i umjetnica Imelde Ramović te fotografija i radova studenata Sveučilišta Sjever, otvoren ovogodišnji MOP Špancirfest festival.

> Ovogodišnji MOP Špancirfest u Varaždin dovodi utjecajne digitalne kreativce

Na početku se prisutnima obratio organizator Hrvoje Selec, a o samom programu pričao je predsjednik udruge MOP i glavni umjetnički voditelj, Fran Mubrin.

– Bez suradnje s Turističkom zajednicom i Sveučilištom Sjever, svega ovog ne bi bilo, a mislim da je ovo velika prilika da se i mlađi kreativci pokažu sa svojim radovima – rekao je Mubrin, dok je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, Jelena Toth, izrazila zadovoljstvo suradnjom Turističke zajednice i udruge MOP, drugu godinu zaredom.

Umjetnica Imelda Ramović kaže kako su njezini radovi nastali u neobičnom periodu, kada je bila prisiljena mjesec dana ležati u krevetu, a tada je iskoristila priliku da na mobilnom telefonu napravi nešto kreativno.

Tako su nastali predlošci za ilustracije koje su izložene u Galerijskom centru.

– Meni je drago da drugu godinu zaredom naši studenti imaju priliku pokazati svoj kreativni rad. Tema ‘Ulična fotografija’ učinila se zanimljivom jer se mogla spojiti sa Špancirfestom. Na ovaj natječaj stiglo je preko 200 fotografija, a izabrali smo 20 fotografija. Ono što su studenti htjeli fotografijama prikazati je svojevrstan društveni kontekst – rekao je Mario Periša, predsjednik žirija natječaja Ulične fotografije te profesor na Sveučilištu Sjever.

Sve prisutne pozdravio je i ravnatelj Galerijskog centra, Ivan Mesek, terekao kako mu je drago upravo to što se kroz MOP Galerijski centar povezuje s akademskom zajednicom, odnosno studentima i to da će se dio programa održati u varaždinskoj sinagogi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije