TRI GRGURA U Splitu počinje turneja koja povezuje taj grad s Varaždinom i Ninom

Otvorenje ovogodišnje Turneje tri Grgura bit će održano 4. travnja u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu s početkom u 20 sati kulturnim događajem pod nazivom Uskrsno glazbeno i likovno putovanje od Varaždina do Splita.

Varaždinski slikar Tomislav Sabolić predstavit će izložbu novih slika s motivima gradske vedute koju ćete moći razgledati do sredine travnja, dok će glazbeni dio realizirati mezzosopranistica Blanka Tkalčić u pratnji pijanista Zorana Velića.

Tomislav Sabolić rođen je u Varaždinu 1971. godine, a slikarstvom se intenzivno bavi od 1993. godine. Prvu samostalnu izložbu imao je 1997. godine. Do danas je izlagao na više skupnih i dvadesetak samostalnih izložbi, uglavnom slika u tehnici ulja na platnu.

Blanka Tkalčić je rođena u Čakovcu 1978. godine. Diplomirala je 2001. godine u klasi prof. dr. Ulfa Bästleina, u lipnju 2004. godine magistrirala je na istoj akademiji na smjeru popijevka i oratorij u klasama prof. Gerharda Zellera i prof. Karlheinza Donauera. Godine 2007. završila je specijalizaciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat – Dunjko.

Zoran Velić rođen je u Splitu 1985. godine. Diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đ.Stanettija i gostujućeg profesora K. H. Kammerlinga, kod kojeg je 2009. završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku.

Program se sastoji od arija i valcera iz opereta, opera, ciklusa i mjuzikla karakterističnih za geografske regije obuhvaćene Turnejom, koji će biti izveden nakon pozdravnih govora predstavnika gradova Splita, Nina i Varaždina i otvorenja izložbe.

Predstavnici će ujedno i najaviti program ove cjelogodišnje, treće po redu manifestacije i neke novitete.

U dosadašnjim programima sudjelovalo je više od pedeset umjetnika i prisustvovalo preko 15.000 posjetitelja, a umrežilo se desetak institucija, sadašnjih partnera u organizaciji. Cilj ovog projekta, s intencijom širenja, upravo je umrežavanje umjetnika i veća dostupnost kulture građanima u sklopu međugradske razmjene.

Organizatori su gradovi Varaždin, Split i Nin, Koncertni ured Varaždin, Wolfman j.d.o.o. i Hrvatsko narodno kazalište Split.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije