Upitan odlazak CTK-a Varaždin na natjecanje u Rusiju zbog problema s financijama

Centar tradicijske kulture Varaždin udruga koja promiče tradiciju i kulturu našeg kraja, čiji su članovi dobitnici brojnih priznanja za svoj rad, ovih se dana suočava s problemom financiranja.

Naime, Hrvatska sekcija Međunarodnog savjeta festivala folklora i tradicionalne kulture, odabrala je upravo CTK Varaždin kao predstavnike naše zemlje na prestižnom međunarodnom festivalu folklora SADKO, koji će se od 8. do 12. lipnja, održati u Rusiji.

Centar je uputio dopis u kojem stoji kako bi odlazak na navedeno natjecanje bila ‘izvanredna prilika da 35 članova folklorno-glazbenog ansambla, ne samo ljubiteljima tradicijske kulture, nego i ostalim sudionicima iz cijelog svijeta prikaže svu ljepotu i bogatstvo naše folklorne baštine.’

U dopisu nadalje stoji kako organizator pokriva troškove boravka i sudjelovanja, dok troškove prijevoza snose sudionici.

‘Kako smo udruga koja se financira donacijama i sponzorstvima, a zbog neizglasavanja Proračuna Grada za 2017. godinu izostala je njihova potpora za naš rad, donijeta je dluka da dio troškova putovanja sufinanciraju roditelji članova. Nažalost, to nije dovoljno za pokriće troškova putovanja autobusom koji prema najpovoljnijoj ponudi prijevoznika iznose 65 tisuća kuna’, navedeno je u dopisu.

Na taj su način članovi udruge ‘prisiljeni’ moliti za financijsku pomoć kako bi otišli na ovo prestižno natjecanje.

‘Ukoliko se odlučite dati svoju financijsku podršku, možete je uplatiti na račun otvoren u Vaba banci HR6424890041120004386’, stoji u dopisu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije