FOTO Otvorena izložba pod nazivom ‘Salut’ mladog umjetnika Tomislava Šilipetra

U četvrtak, 16. veljače, u 19 sati u Galerijskom centru otvorena je izložba Tomislava Šilipetra pod nazivom Salut. Izložbu je otvorio ravnatelj Galerijskog centra Ivan Mesek, a nešto o samoj izložbi rekao je i Tomislav.

Tomislav je naglasio kako prvenstveno radi iz svog unutarnjeg poriva da ukaže na neku problematiku te da na njegovim djelima prevladava tirkizna boja, koja mu je svojstvena jer je iz nekog razloga melankolična, jednako kao i on.

‘Ono što nas zatiče je to da slike pred nama nije nasumično odabralo umjetnikovo unutarnje oko. Unutarnje, jer od vanjskog u što se uključuje i veliko područje svega i svačega, ove slike zaobilaze.

Oslobađajući se unutrašnjeg sadržaja, otklanjajući zavodljivost različitih namaza boje kojih se rado sjećamo, ostaje nam crtež jasnog ruba, nepodkupljivost riječi i realizma slova.

Deklarativnost ovih slika srodna je onoj koja nas poziva s aktivnih grafita. Onih s ljudskim likom, koji je tu da namukaže na nešto turobno i nepopravljivo, konstantnu tugu.

Šilipetar ima pak crteže/slike izrazito svjetle, gotovo da su slike vedrine ali njihova unutarnja os uronjena je u kadrove duhovnog filma tmastog i nepokretnog. Zbog čega? Jer drukčije nije moglo biti’, napisao je Tomislavov profesor na akademiji, Igor Rončević.

Kako je bilo i što je to mladi autor htio pokazati i poručiti, pogledajte na fotografijama, a izložbu možete pogledati do 2. ožujka i procijeniti sami!


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije