Evo koji su dramsko-scenski nastupi predloženi za državnu Smotru Lidrana 2017.

Nakon što je u srjedu, 15. veljače, u 10 sati u Knjižnici Prve gimnazije održan okrugli stol za literarni i novinarski izraz, u 17 su sati u varaždinskom HNK održani pojedinačni i skupni nastupi te okrugli stol za dramsko-scenski izraz.

> LIDRANO 2017. Ovi literarni i novinarski radovi predloženi su za državnu Smotru!

Na Županijskoj smotri Lidrano za srednje škole sudjelovalo je 36 rada u kategoriji literarnih radova, 24 samostalnih novinarskih radova, šest školskih listova (koji su došli direktno na županijsku smotru) te pet radio emisija u kategoriji radijski izraz.

Na dramsko scenskim nastupima, održanima u HNK u Varaždinu, u dvije kategorije: pojedinačni scenski nastupi i skupni dramsko scenski nastupi sudjelovalo je 170 učenika u obje kategorije.

Samostalni scenski nastup koji ima izravni plasman na Državnu smotru je nastup Ane Leone Lončar, učenice prvog razreda Glazbene škole u Varaždinu. Ana je nastupila s poezijom Ješkovo Ivana Večenaja Tišlarova, a mentorica joj je prof. Patricija Harjač.

Skupni scenski nastup, koji je u izboru s još trima županijama, je izvedba dramsko-scenske igre pod nazivom hrvaCki obrazovni sustaF, dramske družine Theatron Prve gimnazije Varaždin, pod vodstvom prof. Bojane Barlek.

Učenici koji su predloženi za Županovu nagradu su Zrinka Vrček, učenica Druge gimnazije Varaždin, Anamarija Križaj, učenica Gospodarske škole Varaždin Mia Cvetinić, iz Učeničkog doma Varaždin, Draženka Detelj, učenica Srednje škole Ludbreg, Ana Leona Lončar, učenica Glazbene škole u Varaždinu te učenici Dramske družine Theatron iz Prve gimnazije Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije