‘Izmještena’ Srijeda u Muzeju: Varaždinski muzej u Ormožu slavio Prešernov dan

Srijeda u Muzeju jučer je, 8. veljače, gostovala u Ormožu. U Grajskoj pristavi, ormoškome odjelu Pokrajinskoga muzeja Ptuj Ormož, izložbama ‘Lov i plemstvo na varaždinskom području’ te fragmentom izložbe ‘Varaždin pod krunom Habsburgovaca’.

Izložba je rezultat višegodišnje, prijateljske suradnje dvaju muzeja na Prešernov dan, kulturni i državni praznik u Republici Sloveniji.

U programu otvorenja sudjelovali su: ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Pokrajinskog muzeja Ptuj Ormož dr. sc. Aleksandar Lorenčič i voditeljica ormoškoga muzejskog odjela i koordinatorica projekta Nevenka Korpič.

U glazbenome dijelu programa nastupila je pijanistica Darija Žganec Horvat, a izložbu je otvorio zamjenik ormoškoga gradonačelnika Mirko Novak.

Nakon otvorenja nazočne je po izložbi provela muzejska savjetnica u GMV-u Spomenka Težak, autorica stručne izložbene koncepcije.

Izložba je u Ormožu postavljena do 5. svibnja ove godine, a u planu je nastavak suradnje, u sklopu koje bi se Pokrajinski muzej Ptuj Ormož sličnim projektom predstavio u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije